2019 i backspegeln

Ett år har passerat. Så mycket hinner hända under ett tidsspann på 365 dagar. Jag har upptäckt att det är klokt att även reflektera och blicka tillbaka till året som gått, på samma sätt som vi ofta blickar framåt för att fundera kring hur man önskar utforma sitt kommande år. Ofta sätter vi nyårslöften eller intentioner som får oss att blicka framåt, men glömmer kanske bort att titta tillbaka över axeln för att se hur året som gått sett ut. Genom att titta tillbaka på året som gått kan man lära sig mycket.


I slutet av december gjorde jag nåt som jag aldrig tidigare gjort. Jag skrev ned ett personligt bokslut över 2019 där jag sammanfattade vad som hänt i mitt liv, månad för månad. En personlig årskrönika kan man säga. Jag rekommenderar starkt alla att göra detta. Jag tog hjälp av min almanacka samt kollade på de bilder jag tagit månad för månad för att få hjälp att komma ihåg vad som hänt. Då blev det väldigt tydligt hur året sett ut och jag kunde klart se det jag värdesätter i mitt liv, men också sånt  som jag kanske ägnat för mycket tid på som jag inte vill ta med mig in i det nya året. Jag har här nedan gjort något liknande för bloggen - där jag sammanställt alla inlägg som jag publicerade under 2019 från januari till december.

Du kan enkelt klicka dig vidare till den inlägg som du missat, eller gå tillbaka till inlägg som du vill läsa igen. Ta en stund och kolla igenom listan. Kanske finns där inlägg som du tänkt att läsa men som försvunnit ur ditt minne bland det stora inflödet av nytt material på din mobil.

Bloggen var under 2019 en blandning av recept på mat lagad från grunden av rena, ekologiska råvaror och utan tillsatser och tillsatt socker, men också inlägg som vill inspirera dig att leva mer hållbart och hälsosamt. För att göra det lite mer överskådligt har jag markerat alla recept med röd färg. Jag hoppas att du hittar många små guldkorn som passar just dig!

Januari 2019


Klimatsmart gödsling av växter
Lingonsylt (Paleo)
Tvätta mattor - giftfritt och helt gratis
Sömnens betydelse
Kirtan Kriya-utmaning i 30 dagar
Dags att plast- och giftbanta (Aftonbladet 13 januari 2019)
Städa dig lycklig - rensa ditt hem enligt KonMari (Expressen 16 januari 2019)
Göra sin egen kimchi

Februari 2019


Dagsljus och promenader är hälsans A och O
Raw chokladtårta med lakrits
Scones (Paleo)
Bärsylt utan socker
Kålrot - en riktig hälsobomb
Kärleksmums - utan gluten, mjölk och vitt socker
Göra egna chokladpraliner
Handbok för nätföräldrar
Nice cream med choklad och pekannötter
Meditation med Kirtan Kriya

Mars 2019


Chokladmuffins - utan gluten, mjölk och vitt socker
Bovetegröt - en riktigt bra start på dagen
Risifrutti a la Saraseviga
Semlor (Paleo) - när det inte riktigt blir som man tänkt
Änglavingar och torrborstning - boosta lymfsystemet
Lyxig helgfrukost - fluffiga bananpannkakor (Paleo)
Ajvar relish - fermenterad
Vårda det du har
Kladdkaka deluxe (Paleo)
Yogisk gryta för hälsa och livskraft
Garam masala
Vardagsträna och smygträna
Meditera i 300 dagar i sträck
Torka blöta skor med gula ärtor
Mango chutney - ett fräscht och spicy tillbehör till maten

April 2019


Fermenterade rödbetor
Svart hummus
Grönsaker / rotfrukter i ugn
Knip för livet
Smoothie-tips
Avokado Smash (Paleo)
Göra egen cachewyoghurt med probiotika (Paleo)
Energibollar (Paleo)
Klimatet och patriarkatet

Maj 2019 


Rengör yogamattan giftfritt
Pizza (Paleo)
Kycklinglårfilé i ugn
Vitkålssallad
Fermenterad blomkål med citron
Putsa vita skor rena - giftfritt och hållbart

Augusti 2019


September intentions
Svalkande gazpacho för varma dagar

September 2019 


#Rättslösa Örebro
Träning, motivation och pepp
Min ägglatte
Bli hälsoklok
Periodisk fasta
Tomatsoppa på rostade tomater

Oktober 2019


Höstens favorit - linssoppa
Rosa bluffen
Butternut squash hummus (Paleo)
Overnight oats
October intentions
Cashew milkshake (Paleo)
Enkelhet

November 2019 


Tacokrydda
Gråa november
November intentions
Smoothie styrkekraft
Lyssnings-tips
Göra egen hudkräm
100 timmar meditation
Pepparkakskrydda
Chiapudding a la pepparkaksdeg
Rödbetshummus
December intentions
Världens godaste köttbullar

December 2019


Stillsamma december
Mango lassi (Paleo)
2020 intentions
Fotinpackning
Januari intentions

Visst vet du att du kan klicka på Recept i menyraden här på hemsidan för att komma till alla mina recept, även dem jag lagt upp tidigare år? Söker du en speciell kategori så finns underkategorier där du t ex kan söka allt som finns för FrukostMellanmålLunch & MiddagTillbehörSötsakerFermenterat, recept som är Paleo, recept som passar bra till JulKryddblandningar och Övriga recept.


Jag ser fram emot att under det kommande året få fylla bloggen med nytt härligt innehåll som kan inspirera dig att leva mer hållbart och hälsosamt så att du kan leva nära din fulla potential. Hoppas att du vill hänga med mig på denna resa!


___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.


Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.