Cashew milkshake (Paleo)

Det här receptet har jag inspirerats till från en av Green Kitchen Stories kokböcker som jag lånade hem tidigare i höst. En riktigt krämig milkshake med cashewnötter som bas och kryddad med massor av kanel och lite vaniljpulver. Som vanligt har jag svårt att inte sätta min egen personliga touch på ett recept så det jag bjuder på här är min egen variant. Receptet är Paleo. Den enda förberedelse du behöver göra är att komma ihåg att lägga cachewnötterna i blöt kvällen innan eller på morgonen om du ska dricka milkshaken på kvällen. I övrigt så gör du denna milkshake på ett ögonblick.


RECEPT CASHEW MILKSHAKE (PALEO)

Blir två stora glas

2 deciliter naturella ekologiska cashewnötter (jag använder dessa)
4 deciliter kallt vatten
1 kryddmått ekologiskt vaniljpulver (jag använder detta)
1 tesked ekologisk mald äkta kanel (jag använder denna)
en nypa oraffinerat havssalt (jag använder detta)
3 färska mjuka ekologiska dadlar, urkärnade (jag använder dessa)

Lägg cashewnötterna i en skål med vatten och blötlägg ungefär 8 timmar, eller så länge du hinner. Häll av blötläggningsvattnet och lägg nötterna i en mixer tillsammans med det kalla vattnet och resten av ingredienserna. Mixa slätt och krämigt. Servera genast eller förvara i kylskåpet i upp till 3 dagar. Pudra gärna med lite kanel högst upp precis innan servering.

Bilderna är tagna i vår egen trädgård. Än bjuder hösten på sina allra vackraste färger. Jag njuter av färgprakten och bara suger in allt det vackra runtomkring mig av allt som naturen ger.Jag får ofta frågan om vad jag använder för mixer. Vi har denna mixer (Wilfa blender BL-1200) och jag är oerhört nöjd med den. Den är prisvärd och kostar betydligt mindre än de annars effektiva mixers som jag sett. När vi köpte den kostade den ca 750 kronor så de har gått upp en del i pris, och kostar idag 1095 kronor. Jag tycker ändå att den är oerhört prisvärd. Själva kannan är i glas vilket är ett måste för mig då jag inte vill använda mig av kannor i plast då de kan läcka skadliga kemikalier till maten eller drycken som man mixar. Motorn är stark och den klarar av att mixa allt från isbitar till frusna jordgubbar utan problem. Jag kör på ett program som heter "Smoothie" och kör det två omgångar, då brukar allt ha mixats väl. Enda nackdelen är att den låter väldigt högt, men det är nåt som jag kan stå ut med och som vi helt enkelt anpassat oss till vid det här laget. Vår mixer används minst en gång varje dag, ofta flera gånger.
___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.