Rödbetshummus

Äntligen har jag testat att göra rödbetshummus! Jag som är otroligt svag för vanlig hummus har länge tänkt testa och nu har det blivit av. Detta är en riktigt god röra som passar som tillbehör till maten, eller som dipp till grönsaksstavar. Brukar du göra rödbetshummus? Vilket är ditt favoritrecept? Dela gärna i kommentarerna.

HÄR är mitt recept på vanlig hummus, och HÄR hittar du recept på svart hummus.


RECEPT RÖDBETSHUMMUS

2 stora eller 3 små ekologiska rödbetor
1 paket ekologiska kikärtor, avsköljda (jag använder dessa)
4 matskedar ekologisk kallpressad olivolja
1 matsked ekologisk tahini (jag använder denna)
2 ekologiska vitlöksklyftor
1 tesked ekologisk spiskummin (jag köper min i lösvikt på Ekobutiken, men även denna är bra)
1 tesked oraffinerat havssalt, plus 1 tesked till kokning av rödbetor (jag använder detta)
1 ekologisk citron, saften

Gör så här:

- Skala och dela rödbetorna i fyra delar vardera. Lägg i kastrull och fyll på med vatten så det knappt täcker rödbetorna. Tillsätt 1 tesked salt och koka tills rödbetorna mjuknar. Nu vintertid är koktiden längre än för sommar-rödbetor. Kolla av, men nånstans mellan 20 - 45 minuter brukar vara lagom. De ska vara mjuka som färdigkokta potatisar, då är de klara.

- Skala och hacka vitlöken.

- Häll av vattnet från rödbetorna och mixa rödbetor, kikärtor, olivolja, tahini, vitlök, spiskummin, salt och saften från citronen till en jämn röra. Krydda med lite ekologiskt svartpeppar.

Servera din rödbetshummus som en god dipp till grönsaksstavar, som pålägg eller som ett tillbehör till maten. Den passar också utmärkt på julbordet som en del av julbuffén.


Nu önskar jag alla mina underbara läsare en riktigt, riktigt fin helg. Ta hand om dig. Det finns bara en av dig och du är den viktigaste personen i ditt liv.




___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.


Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.