January intentions

Det är inte bara snart dags för ett nytt år utan även en ny månad, vilket innebär nya månadsintentioner. Här kommer mina intentioner för januari.


1. Omfamna ljuset som kommer åter.

Jag vet inte om fler än jag känner samma sak, men nåt händer med mig så snart vi passerat vintersolståndet. Kanske är det bara vetskapen om att nu vänder det, nu kommer ljuset åter. Oavsett vad det är så känns allt annorlunda i mig. Det är ju i princip lika mörkt nu som det var för två veckor sedan men ett hopp har tänts i mig. Hoppet om att snart är ljuset jag saknat så mycket tillbaka. För varje dag blir det lite, lite längre tid vi kan njuta av dagsljus. Känslan jag har är samma som jag brukar ha vid årets första bukett med tulpaner.

Jag tror att det vi fokuserar på - det växer. Jag vill välja att fokusera på ljuset i januari. Både det rent faktiska från solen, genom att t ex vara utomhus så mycket jag kan under dagens ljusa timmar. Jag vill också fokusera på det ljusa i människor jag möter och i situationer som jag befinner mig i. Jag vill låta mina ögon och mitt sinne uppmärksamma ljuset. Låt januari vara som en bukett tuplaner!

2. Suficirklar sex minuter varje dag.

I december var detta min intention och jag har verkligen ÄLSKAT att göra suficirklar varje dag. Det visade sig att morgonen var bästa tiden för mig att göra dem. Detta är verkligen ett perfekt sätt att väcka upp kroppen efter sömn och en jättebra förberedelse för att sedan meditera. Suficirklar är gudomligt för ryggen, som verkligen mjukas upp. De hjälper matsmältningen och är t ex bra om man är förstoppad. Framförallt älskar jag suficirklar för att de hjälper mig verkligen att bli närvarande.

HÄR kan du läsa mer om vad jag skrev om suficirklar tidigare.

3. Fem stycken solhälsningar varje dag.

Jag har svårt att få in yoga som en daglig rutin som är bestående. Det är nog därför yoga kommer tillbaka i mina intentioner gång på gång. Jag testar ett nytt grepp i januari och det blir att göra fem solhälsningar varje dag. Rulla ut mattan. Grunda mig. Andas. Gå in i rörelserna och låta andningen styra. Solhälsningen har så mycket och är så komplett. Den går att göra extremt långsamt eller snabbare och mer full av energi.
Jag har även satt intentioner för hela året 2020. HÄR kan du läsa dem. Jag har beställt en förstoring av bilden på mina intentioner som jag ska hänga upp i en vacker ram så att jag kan se den varje dag som en påminnelse om mina intentioner för det kommande året. Har du satt intentioner för det kommande året? Berätta gärna i kommentarerna om dina erfarenheter av detta.

Dela gärna med dig om även du satt månads-intentioner? Det är spännande att höra om andras erfarenheter så skriv gärna några rader i kommentarerna till detta inlägg eller skriv ett mail. Tillsammans kan vi peppa och inspirera varandra till att ta nya kliv mot en mer hälsosam och hållbar livsstil där vi ger oss själva det som vi innerst inne vet att vi och vår planet mår allra bäst av, både på kort sikt men även på lång sikt. Dela gärna med dig i dina sociala kanaler och tagga #månadensintentioner så kan vi hitta varandra och läsa om varandras intentioner månad för månad.

Månadens intentioner kan handla om stort och smått. Om sånt som rent faktiskt går att mäta, men också mjukare värden. Intentioner är snällare än mål. Vi ser det inte som ett misslyckande om vi inte lever upp till våra intentioner en dag eller ens en månad. Istället är det som snälla puffar som vill hjälpa oss att hitta rätt riktning i livet. 

Vill du läsa mina intentioner för septemberoktobernovember och december så hittar du dem HÄRHÄRHÄR och HÄR.

___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.


Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.