Lingosylt (Paleo)

Den här enormt goda och helt igenom hälsosamma lingonsylten som också är Paleo hittade jag i kokboken Ren & naturlig mat - med recept från Paleoskafferiet och den är bara så genialiskt god och helt igenom "bra", d.v.s den innehåller inte något som bryter ned hälsan så som socker eller tillsatser vilket annars är mer regel än undantag i de färdiga lingonsylter man köper i matvarubutikerna.  Så när barnen vill ösa på och ta omåttliga mängder med sylt kan du med gott samvete låta dem äta så mycket de vill.


Receptet är dessutom superenkelt. Sylten håller sig länge i kylen. Så här gör du:


RECEPT LINGONSYLT (PALEO)

225 gram ekologiska lingon
1 ekologiskt äpple (av en söt sort)
3 matskedar vatten

Skär bort kärnhuset och skär äpplet med skalet kvar i bitar. Koka tillsammans med vattnet under lock några minuter tills äppelbitarna mjuknat. Mosa dem sedan (jag använder en gammaldags potatispress som jag ärvt efter min farmor). Häll i lingonen och koka upp igen i ca 10-15 minuter. Låt sylten svalna och häll sedan upp i en glasburk och förvara i kylen. Servera sylten kall. 
___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.