Vårda det du har

En viktig aspekt av att leva hållbart är att vara rädd om och vårda det du har, så att saker inte slits ut eller går sönder i förtid. På detta sätt förlänger du livslängden på det du äger vilket resulterar i att du konsumerar mycket mindre.

En fantastisk bieffekt är att när du vårdar dina saker så tenderar du att uppskatta dem ännu mer. Jag känner idag en större tacksamhet över det jag äger än innan jag medvetet började min resa mot en mer hållbar livsstil. Att uppskatta och känna tacksamhet gör i sin tur att jag är nöjd och inte känner behovet att behöva köpa nytt för att få en kick. Själva kicken blir tacksamheten över det jag faktiskt har. Det blir en positiv spiral med andra ord som stärker dina chanser att verkligen vårda dina ägodelar.

Vad är dina bästa tips på att vårda och ta hand om det du äger? Tipsa gärna i kommentarsfältet.

Mina läderskor fick en kärleksfull behandling i helgen genom att smörjas in med ett miljövänligt skovax. Jag använder Kavat Eco Wax som är gjort på bland annat karnubavax. 
___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.