Dagens klimatsmarta outfit

Sedan jag började hänga på diverse secondhandbutiker så har mitt intresse för både kläder och gamla föremål ökat jättemycket. Jag tycker det är så roligt att hitta min alldeles egna stil. Det känns bra att hitta kläder som känns som jag, som är ett uttryck för den jag vill vara. Som jag känner mig fin i. Jag följer inte modesvängar, har faktiskt noll koll på vad som är "inne" och "ute". Det finns många anledningar till det. En är att jag tycker det är tråkigt när alla går klädda likadana. En annan är att mode uppmuntrar till fast fashion som är allt annat än en hållbar livsstil, något som jag värderar väldigt högt.

Kanske kan jag inspirera andra att våga köpa kläder second hand, eller att tänka till och välja kläder som är schysst producerade nästa gång som de shoppar (t ex miljömärkta med GOTS, Svanen eller KRAV och kolla att läder inte är garvat med krom). Kanske kan jag peppa någon annan att våga gå sin egen väg och klä sig i det som just hen känner sig fin i utan att bry sig om vad som är normen för vad som är fint. Våga vara dig själv och den du är! Här kommer i alla fall dagens klimatsmarta outfit.

Kappa och blus är secondhand-fynd. Ullkappan har jag fyndat för 85 kronor på Stadsmissionen Örebro. Den långa blusen kommer från Erikshjälpen som jag köpte för 50 kronor. Jeans, skor och väska har jag köpt nya, men väldigt medvetna val. De svarta jeansen är Nudie och tillverkade i ekologisk bomull. Skorna är Kavat i vegetabiliskt garvat läder och märkt med EU Ecolabel. Väskan är i ekologisk bomulls-canvas från United By Blue (Bradock Backback) och köpt på Nillings

Svart linne i 70% ekologisk ull och 30% silke (som jag i princip bor i året om), från Engel, köpt på Varelse. Svarta jeans från Nudie i ekologisk bomull. Skor från Kavat och en blus köpt på Erikshjälpen. Väskan är från United By Blue och heter Braddock Backpack i ekologisk vaxad canvas bomull med vegetabiliskt garvat läder. Här har jag skrivit om ryggsäcken tidigare. ___________________________________________

Vill du att jag kommer och föreläser om skadliga kemikalier i vardagen eller på förskolan, vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.


Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

4 kommentarer:

 1. I think what you are wearing is so hip and cool and look good on you. That all it's matter. Good for you and your philosophy.

  SvaraRadera
 2. Hej! Mycket snygg outift. Och tack för tipset på linne, har letat efter något sådant länge. Hur är det i storlek?
  Undrar också vad du har för tips på underkläder, har du testat dem på Varelse?
  Ett tips från mig, kolla Nudie jeans på Tradera. Fyndade själv ett par oanvända för 129kr. Om de inte skulle passa kan man ta med dem till Nudie affären inGöteborg eller Stockholm så får man 200kr för dem när man köper ett par nya. Utmärkt tycker jag!!
  Tack för en mycket trevlig blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Karin. Tack, snälla :-) Linnena från Varelse är så bra för de är lite längre vilket jag gillar. De är annars normala i storlek tycker jag. Jag har själv storlek 38/40 och det är den storlek jag brukar ha. När det gäller underkläder har jag tyvärr inte mycket tips. Vad roligt att du fyndade Nudie jeans på Tradera. Det ska jag också kolla upp när det är dags för nya jeans. Allt gott! Med vänliga hälsningar /Sara

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.