Stillsamma december

December började med att visa sig från sin allra, allra vackraste sida. Några nätter innan november gick över i december så vaknade vi av att naturen bjudit oss på den finaste presenten. Hela marken var täckt av ett vitt skimrande puder. Kylan kom och det blev ett skönt avstamp efter veckor av regn och rusk där vi inte sett solens strålar på så länge att det i åtminstone min kropp bokstavligen värkte av längtan efter solen. Men så kom den och bjöd inte bara på sina varma, underbara strålar utan även sitt mest magiska vinterlandskap.


När jag sitter och skriver detta har vädret plötsligt slagit om. Nu regnar det och förmodligen kommer all den vackra snöprakten att vara ett minne blott bara några timmar från nu.

Att släppa taget och låta allt få vara så som det är. Inte önska annat. Inte lida. För det är bara när tankarna önskar något annat än det vi har som vi lider. Genom att kapitulera och slappna av i vetskapen att livet är som livet är och att det ibland får ta tid att nå det där som man längtar efter. Livet går upp och det går ned. Det är lätt och det är svårt. Det är i vågorna däremellan som livet är. Med den vetskapen så blir det så mycket enklare att låta livet vara och inte önska bort allt det där som är jobbigt, tråkigt eller svårt.

Varje snökristall är ett litet underverk i sig.

Jag har äntligen landat i att december är stillsamhetens månad. Jag behöver gå ned i varv. Göra mer lugna aktiviteter och sänka tempot. December har tidigare inneburit så mycket stress för mig. Stress över allt som ska hinnas med innan jul. Då var december en ända lång plågsam transportsträcka som skulle "klaras av". Tills jag insåg att december är en tid då jag ska varva ned, inte upp. När jag accepterade det så blev denna månad något helt annat för mig. Jag välkomnar december, månaden då jag får landa, ge mig själv många tillfällen till stillhet och ro. Då jag accepterar mig själv så som jag är och inte önskar att någonting eller jag själv var annorlunda.


Vår hund Tibbi älskar snön lika mycket som jag gör.___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.