Avokado Smash (Paleo)

Tidigare i vår var vi i Stockholm och jag åt en underbart god avokadoröra på en restaurang vi besökte. Det var restaurang Créme Stockholm och förutom att de serverar riktigt god mat så tillåter de hundar, vilket var den största anledningen till att vi valde att äta där, eftersom vi hade med oss vår hund Tibbi. De kallade denna röra för Avokado Smash. Sedan dess har jag försökt imitera och gjort denna röra själv hemma. Den är så otroligt enkel att göra och innehåller så mycket härlig näring och riktigt bra fetter som gör gott för både kropp och knopp. Gillar du inte chili så uteslut bara det. Man skulle nästan kunna säga att det är en guacamole men inte riktigt ändå. HÄR hittar du mitt recept hur jag gör guacamole som förutom denna röra även innehåller vitlök och rödlök. Avokado Smash innehåller även lite olivolja vilket inte guacamole gör.


RECEPT SARAS AVOKADO SMASH

2 avokados
1 kruka ekologisk färsk koriander
1 matsked ekologisk kallpressad olivolja (jag använder denna)
saften från 1/2 ekologisk citron eller lime (jag använder denna)
en nypa oraffinerat havssalt (jag använder detta)
en liten bit färsk ekologisk chili (finns bland annat på Ica i deras I love Eco-sortiment) eller chili flakes (jag använder dessa)

Gör så här:

Kärna ur avokadon och mosa fruktköttet med en gaffel. Häll på lime och salta med en ströare. Smaka av så det blir lagom salt. Komplettera eventuellt med mer citron/lime och salt om det behövs. Hacka koriandern och blanda i. Skär chilin fint alternativt strö på chili flakes. Chili är starkt så ta den mängd som du gillar. Är du van vid stark mat så öka på annars börja med lite.

Servera din Avokado Smash som tillbehör till maten eller som topping på en glutenfri smörgås. Jag tycker att dessa är väldigt goda, men vill du göra egen så är mitt fröknäcke både väldigt gott och enkelt att göra själv.


Underbar frukost med Wilmas fröknäcke toppad med Avokado Smash, en stor kopp guldmjölk och färska blåbär.

Varför inte toppa din Avokado Smash med lite nötter. Här har jag använt mig av ekologiska pinjenötter. Uteslut chili om du inte vill ha den starka smaken. Med ett glas blåbärs-smoothie och en stor kopp guldmjölk har du en frukost i världsklass.


För dig som också har hund och gärna tar med hunden vill jag tipsa om appen Tamedhunden där man kan hitta allt från caféer, restauranger, barer och pubar samt hotell och boenden som tillåter hundar. Så här skriver de:

Vart kan jag fika, luncha eller äta middag med hunden inomhus? Vart kan jag övernatta med hunden? Vilka städer är hundvänliga? Vilka hundvänliga ställen finns i min hemstad? Dessa frågor får du svar på. Tamedhunden omfattar de hundvänligaste kaféerna, restaurangerna, pubarna, barerna och hotellen som välkomnar gäster med hundar inomhus. Använd guiden utan kostnad för att upptäcka, utforska och samla de hundvänligaste ställena i din hemstad och på dina resor. Guiden finns som hemsidan tamedhunden.se och som appen tamedhunden och kan hämtas via Google Play och App Store.___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.