October intentions

För några veckor sedan fick jag besök av Lotta och Victoria från Vitalisa. Vi spelade in ett nytt avsnitt av månadens intentioner. HÄR kan du lyssna på det avsnittet. Här nedan delar jag med mig i skriftlig form i lite kortare form av mina intentioner för oktober och lite tankar kring vad de betyder för just mig. Jag tycker dock att du även ska lyssna på avsnittet som är ett riktigt feel-good-avsnitt med massa inspiration för ett härligare och hälsosammare liv!


Mina intentioner för oktober månad:


1. Mobilfria kvällar.

Jag fortsätter med förra månadens intention att sträva efter mobilfria kvällar. Detta var svårare än jag kunde ana och jag behöver träna mer på detta. Har du några bra tips på hur man kan låta bli att hamna i soffan framför sin mobilskärm på kvällarna? Det är så lätt att ta upp telefonen och sen matas man med så mycket intryck att man lätt klickar sig vidare från en grej till en annan och vips så har det gått en timme, eller i värsta fall två. Vi använder ju våra smartphones till så mycket. Allt från att kolla morgondagens väder, kolla vår inbox på mailen eller skriva och skicka iväg ett eget mail, kika in på sociala medier så som Instagram och Facebook, fota, smsa med en vän, ringa ett samtal. Ja, listan kan göras lång.

Du som har mobilfria kvällar, vill du dela med dig av hur du gör för att lyckas? Jag tar tacksamt emot alla tips.

2. Yoga varje morgon.

Jag vill få in det som en daglig rutin att yoga en liten stund varje morgon. Hittills har jag haft daglig yoga på kvällar i olika perioder i livet. Men nu vill jag testa att starta dagen med yoga. Jag tänker att det är ett fantastiskt sätt att möta sig själv precis där jag är. Det hjälper mig att sätta fokus för dagen och gör det lättare att sortera mina tankar och lägga upp en plan för dagen som ligger framför. Det är dessutom den bästa förberedelsen för min morgon-meditation som jag gör varje dag med appen Headspace där jag sitter ned i 10 minuter och mediterar till deras "Everyday Headspace".

Jag tänker att om jag gör detta dagligen så kommer det vara lättare att längre fram yoga lite längre. Numer räcker det för mig att det blir några minuter på mattan. Kanske tre solhälsningar eller några andra asanas som jag känner för att göra. Det viktigaste för mig är att det blir av, inte hur länge. Sen när rutinen väl har satt sig (om den gör det) så kan jag sätta intentioner att yoga minst 20 minuter varje morgon.

Vad är dina erfarenheter av att börja dagen med yoga? Dela gärna med dig genom att skriva en kommentar till detta inlägg.

3. Sat Nam.

Sat Nam är det mantra som jag avslutar min Kirtan Kriya meditation som jag gör varje kväll. Sat Nam kommer från kunaliniyogan och betyder "Sanning är min identitet" eller "Jag är sann". Jag har nu snart gjort denna meditation i ett helt år. Började i januari i år. Detta mantra har blivit så kraftfullt för mig och jag har insett att mycket av allt tokigt som händer i världen och runtomkring oss hela tiden som är galet och fel, det beror på att vi inte är äkta och sanna. Vi väljer ofta att titta bort eller blunda när någon säger nåt eller gör nåt som vi egentligen tycker är fel. Om vi istället var mer sanna - både mot oss själva och inför andra - så skulle världen bli en så otroligt vacker plats att leva i. Det är ofta för att inte hamna i en obekväm situation som vi väljer att inte agera eller säga ifrån, eller stå upp för oss själva eller någon annan. Men livet är för kort. Jag vill börja vara mer äkta, även om priset är att det ibland är obekvämt och det skaver. Jag vill vara mer sann!!!

Genom att skriva ned mina intentioner för månaden så blir de mer verkliga. Ett annat sätt som också är kraftfullt är att prata med andra om de intentioner man sätter. I denna bok skrev jag för några år sedan tacksamhets-dagbok. Min tanke är att jag ska återuppta det igen. Tacksamhet är nyckeln till väldigt mycket. Det är lättare för den mänskliga hjärnan att påverkas av det som är negativt och därför är det riktigt bra att skriva ned t ex tre saker varje dag som man är tacksam över. 

Har du testat att sätta månads-intentioner? Dela gärna med dig genom att lämna en kommentar till detta inlägg. Tillsammans kan vi peppa och inspirera varandra till att ta nya kliv mot en mer hälsosam livsstil och ett härligare liv helt enkelt! Dela gärna med dig i sociala kanaler och tagga #månadensintentioner så kan vi hitta varandra och läsa om varandras intentioner månad för månad.

Månadens intentioner kan handla om stort och smått. Om sånt som rent faktiskt går att mäta, men också mjukare värden. Intentioner är snällare än mål. Vi ser det inte som ett misslyckande om vi inte lever upp till våra intentioner en dag eller ens en månad. Istället är det som snälla puffar som vill hjälpa oss att hitta rätt riktning i livet. ___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.