Podcast: 4Health med Anna Sparre, del 2

Nu finns sista delen där jag medverkar i hälsopodden 4Health med Anna Sparre publicerad så att du kan lyssna på det.


Här kan du läsa mer om avsnitt 170 som sändes den 16 december. I avsnittet berättar jag bland annat om vad som kan dölja sig i de produkter som vanligtvis finns i våra badrumsskåp, så som schampo, balsam, hudkräm, deodorant, tandkräm, tvål m.m. Jag ger också mina personliga tips på vilka produkter som jag använder som alla är snällare, giftminimerade alternativ. Om du klickar på länken kan du förutom att läsa mer om avnsittet även lyssna direkt om du inte har en podcast-app installerad i din mobil.

Vill du lära dig ännu mer om naturlig hud- och hårvård så missa inte min serie KEMIKALIEBANTA BADRUMSSKÅPET där jag ger ännu fler tips på bättre produkter om du liksom jag vill minimera exponeringen av skadliga kemikalier i de produkter som du använder i ditt badrum.

Här kommer länkar till några av tipsen som jag ger i avsnittet:

- SCHAMPO: Schampotvålar av högsta kvalitet från det svenska företaget Malin i Ratan (som också fungerar utmärkt som duschtvål och handtvål).

- BALSAM: Här berättar jag om surskölj som jag använder istället för balsam, för att få håret mjukt och glansigt.

- DUSCHTVÅL: Aleppotvål som vi använder som duschtvål och handtvål. Jag köper alltid den som har 32% lagerbärsolja. Under barnens första år i livet tvättade vi även deras hår med denna tvål. Jag köper den hos Jordklok.

- DUSCHTVÅL: Saltvål från det svenska företaget Devaz som vi använder som duschtvål. De har även riktigt bra schampotvålar.

- HUDKRÄM: Här är länken till receptet på det body butter som jag gör varje vinter för att smörja in huden med när den är torr.

- DEODORANT: Här är deodoranten som jag tipsar om och som är min egen personliga favorit från Maria Åkerberg. Lyssna på avsnittet för mer information om hur du applicerar den för bästa resultat.

- TANDKRÄM: Tandkräm från Kingfisher köper jag hos Jordklok. Tänk på att bästa tandhälsan får du om du minskar ned på socker i din kost samt borstar tänderna noggrant. Jag pratar också om oil pulling som är en riktigt bra metod för god tandhälsa.

- MAKEUP: Min absoluta favorit är mieralsminket från Back To Earth. Härhär och här har jag bloggat om detta tidigare och där kan du även hitta länkar till de enskilda produkter som jag själv använder.

- MAKEUP-REMOVER: Jag använder vanlig kallpressad kokosolja på en bomullspad för att ta bort makeup på kvällen. Jag använder Kung Markattas kokosolja. Denna olja fungerar även utmärkt som hudkräm bland annat. Här berättar jag mer om alla positiva fördelar med kallpressad ekologisk kokosolja och alla användningsområden där jag använder mig av kokosolja.

- ANSIKTSTVÅL: African Black Soap. Jag har länge använt denna som jag köpt på Jordklok, men har nu hittat en som inte innehåller palmolja. Jag har precis börjat använda denna African Black Soap från Body Bazar istället, då den inte innehåller palmolja.

- SOLKRÄM. Här berättar jag mer om min syn på solkräm och vilket märke som jag rekommenderar om du behöver använda solkräm. Denna solkräm är den som jag rekommenderar. Jag köper den hos Lapland Eco Store. Allra bäst är dock att skydda sig från solens starka strålar genom att använda skyddande kläder och skugga eftersom solkräm, hur bra innehåll den än har, ändå innehåller skadliga kemikalier.

Jag vill också avslutningsvis tipsa om sidan Nopoo.se där du kan lära dig mer om hur du tvättar håret med minsta möjliga skadliga kemikalier.

För att läsa mer om första delen där jag deltog samt kunna lyssna på avsnitt 169 så hittar du den informationen här.


___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.