Pepparkakskrydda

Den här kryddblandningen är ett måste hemma hos oss juletid. Många minns sina barndoms jular via dofter och smaker de upplevde. Denna krydda är verkligen jul för mig! Nedan ger jag tips på hur du kan använda pepparkakskryddan i olika maträtter och drycker.


RECEPT PEPPARKAKSKRYDDA

2 matskedar ekologisk äkta kanel (jag använder denna)
2 matskedar ekologisk malen ingefära (jag använder denna)
1 matsked ekologisk malen kardemumma (jag använder denna)
1 matsked ekologisk malen kryddnejlika (jag använder denna som jag köper på Ekobutiken i Örebro)

Blanda alla kryddorna i en glasburk med tättslutande lock och förvara i rumstemperatur.


Här nedan ger jag några tips på vad du kan använda pepparkakskryddan till. Har du fler tips så dela gärna med dig så lägger jag till fler förslag successivt.

- Kaffe med smak av julen. Nåt som är oerhört gott är att ta denna pepparkakskrydda och blanda med kaffepulvret när du kokar kaffe. Räkna 1/2 tesked pepparkakskrydda per kopp kaffe du brygger.

- Granola med smak av pepparkaka. Testa DETTA recept men byt ut kanel och kakao i receptet mot 3 matskedar pepparkakskrydda.

- Chiapudding med pepparkakskrydda. HÄR har du receptet på chiapuddingen som smakar som pepparkaksdeg.

- Kladdkaka deluxe (Paleo) med smak av julen. HÄR är mitt recept. Servera gärna med vispad grädde (från ko eller kokosgrädde) där du försiktigt rör ned rårörda lingon.

- Krydda din jul-kombucha. HÄR har jag delat ett recept på hur du kryddar din kombucha med julens smaker. Ersätt kryddorna i receptet med 2 matskedar pepparkakskrydda.

- Världens godaste köttbullar får smak av julen om du kryddar med denna pepparkakskrydda. HÄR hittar du receptet.

Har du fler tips på användningsområden? Tipsa gärna genom att lämna en kommentar till detta inlägg, eller via mitt Instagram eller Saras Eviga på Facebook.___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.