Garam Masala

Jag har haft svårt att hitta kryddblandningen som kallas för Garam Masala i ekologisk variant, tills jag kom på att det är jätteenkelt att göra sin egen kryddblandning. Nedan delar jag recept på hur du enkelt blandar din egen Garam Masala.


RECEPT EKOLOGISK GARAM MASALA

2 matskedar ekologisk malen spiskummin (jag köper min på lösvikt hos Ekobutiken i Örebro, men även denna funkar bra)
2 matskedar ekologisk malen koriander (jag använder denna)
2 matskedar ekologisk malen gurkmeja (jag använder denna)
2 matskedar ekologisk malen ingefära (jag använder denna)
2 matskedar ekologisk malen äkta kanel (jag använder denna)
2 matskedar ekologisk malen kardemumma (jag använder denna)
1 kryddmått ekologisk malen kryddnejlika (jag använder denna)

Blanda alla kryddorna och förvara i en tättslutande glasburk. 

Förvara din Garam Masala i en urdiskad glasburk med tättslutande lock.___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

4 kommentarer:

 1. Tack för en inspirerande blogg! Jag har följt dig ett tag och nu känns det som att du mer och mer skriver om just det jag behöver läsa 😊 Blev inspirerad av Kirtan Kriya och började göra den för några veckor sedan. Känns mycket bra. Så inspirerande att du även skrivit mer om yoga och yogisk mat. Jag har hållt på med kundaliniyoga ca åtta år men tappar då och då bort det. Tack vare din blogg får jag hjälp med inspirationen. Tycker även inläggen om fermentering är spännande. Jag håller på att komma igång med kombucha men har inte lyckats än. Stort tack för denna blogg! Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisa!

   Men så glad jag blir att läsa din kommentar. Vad roligt att du läser och inspireras av det jag skriver. Tack, tack, tack för att du tog dig tiden att skriva och berätta. Sånt ger mig massor av energi att orka och vilja fortsätta skriva och dela med mig.

   Önskar dig lycka till på din fermenterings-resa och med allt det andra som du påbörjat. Kirtan Kriya är verkligen helt fantastiskt, det tycker jag med!

   Allt gott.

   Med vänliga hälsningar /Sara

   Radera
 2. Åh så bra, tack för receptet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du uppskattade det. :-) Önskar dig en fin dag!

   Mvh /Sara

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.