Smoothie styrkekraft

Jag brukar sällan dela recept på smoothies trots att vi dricker det nästan varje dag. Anledningen är att jag alltid höftar och tar lite vad jag känner för just då samt vad vi har hemma, och väldigt sällan följer ett recept. HÄR har jag tidigare delat mina smoothie-tips, där jag utgår från vilken färg jag vill att smoothien ska få och lägger sedan till grönsaker, bär och frukt för att förstärka den färgen, samt bra fetter. Jag köpte boken Green Kithcen Smoothies tidigare i höst för att få lite nya idéer och inspiration kring hur jag kan variera mina smoothies och efter det började jag väga bären jag har i. Jag kan varmt rekommendera den boken, då den innehåller massor av inspiration. Receptet som jag delar med er idag är helt mitt eget men med inspiration från boken Green Kitchen Smoothies. När jag gjorde denna smoothie i helgen och smakade på den insåg jag direkt att dessa smakkombinationer var en hit! Jag skyndade mig att teckna ned vad jag hade haft i så jag kan göra den fler gånger.


Här har ni en smoothie som är sprängfylld med näring och så oerhört god!!! För god för att inte dela receptet med er läsare. Jag valde att kalla den för styrkekraft.

Smoothien är Paleo om du väljer mandelmjölk istället för havremjölk. Du kan också ersätta den växtbaserade mjölken med vatten. Om du väljer vatten så ta en hel banan istället för en halv.

RECEPT SMOOTHIE SARAS STYRKEKRAFT

Räcker till fyra personer.

75 gram ekologiska blåbär
100 gram ekologiska jordgubbar
1/2 fryst eller färsk ekologisk banan
1/4 fryst eller färsk rå ekologisk rödbeta
1 tärning fryst ekologisk spenat (ca 30-40 gram)
1 cm ekologisk ingefära
1/2 tesked ekologisk malen kardemumma (jag använder denna)
4 dl ekologisk havremjölk (eller annan växtbaserad dryck, eller vatten)

Dricker du din smoothie efter träning så kan du med fördel lägg gärna till en matsked kollagenpulver (jag använder DETTA).

Mät upp bären med hjälp av en köksvåg. Skala ingefäran och skär i mindre bitar. Lägg sedan allt i en mixer och mixa till en slät smoothie. Klart!!Jag har börjat frysa rödbetor. De ger en mildare smak (om man inte är så förtjust i smaken av rödbeta) om man fryser dem. Jag köper hem ett kilo färska ekologiska rödbetor som jag skalar och sedan delar i halvor eller fjärdedelar och fryser in. Dessa är sedan perfekta att använda i smoothies med en röd eller rödblå färg då de ger ännu mer härlig färg till din smoothie.

Jag brukar också passa på att köpa på mig gröna bananer när de säljs till bra pris. Jag skalar dem och delar på hälften och fryser in. Fryst banan är jättegott i smoothies och något du behöver om du vill göra din egen nicecream. HÄR delar jag ett recept på supergod nicecream.

Denna smoothie är ren, skär styrkekraft!
___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.