Rengör yogamattan giftfritt

Min yogamatta är gjord av 100% naturmaterial: naturgummi och juteväv och är därför biologiskt nedbrytbar. Det innebär att den inte bör tvättas med stora mängder vatten då det gör att fibrerna börjar luckras upp. Så att spola av mattan med vatten eller lägga mattan i blöt, alternativt köra den i tvättmaskinen är ingen god idé. Men faktum kvarstår att en yogamatta som används flitigt behöver tvättas ibland. Även om jag försöker komma ihåg att tvätta mina fötter innan jag ställer mig på mattan för att yoga så blir det inte alltid så. Efter en tid börjar mattan lukta illa och kan även se smutsig ut.

Glädjande nog så behöver man inte köpa något dyrt rengöringsmedel för att tvätta sin yogamatta. Det gäller såklart för alla yogamattor, även de som inte är gjorda av 100% naturmaterial. Du kan enkelt, billigt och helt utan skadliga kemikalier tvätta din matta hemma.

Tvätta din yogamatta enkelt, billigt och helt giftfritt med hälften mängd ekologisk äppelcidervinäger och hälften vatten. Äppelcidervinäger är kraftfullt antiseptiskt och tar både död på bakterier och dålig lukt.

SÅ HÄR ENKELT TVÄTTAR DU DIN YOGAMATTA HELT GIFTFRITT: 

- Häll upp 2-3 dl ekologisk äppelcidervinäger med lika stor mängd vatten i en skål.

- Använd en trasa eller svamp och doppa i blandningen och vrid ur. Tvätta sedan din matta genom att gnugga den ren.

Se till att mattan hinner torka helt innan du rullar ihop den.

Klart!


___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.