October intentions

Nu var det ett tag sedan jag satte månadsintentioner. En av mina följare delade sina intentioner för oktober och berättade varför hon tycker att sätta intentioner månadsvis hjälper henne att fokusera på de delar i livet som hon vill  utveckla eller arbeta mer med. Hon beskriver hur de sedan ofta utvecklas till nya vanor som blir en naturlig del av vardagen utan att hon ens behöver tänka på dem.


Jag funderade på vad jag vill fokusera mer på i oktober och det föll sig naturligt att det landade på min nya roll som yogalärare. Den sista september var min premiär att börja leda yoga. Jag själv har funnit så mycket i den yogiska livsfilosofin som jag nu får vara en del av att sprida vidare. Det känns stort. För mig handlar yoga främst om att hitta närvaro. Att med hjälpa av andetaget gång på gång komma tillbaka till nuet. För om vi ska vara ärliga; Hur mycket av din tid använder du till att tänka på det som varit eller planera, oroa dig för eller bara tänka på framtiden? Jag anser att vi har haft en övertro till tankarnas betydelse och de har värderats väldigt högt i det samhälle vi lever i. Men handen på hjärtat, hur stor del av tankarna du tänker gagnar dig? 

Jag tror att vi behöver komma tillbaka till närvaron. Att verkligen vara här och nu. Att uppleva nuet. Där har tankarna inte en central plats. Det är istället vårt sinne som upplever. Tankarna sätter så många käppar i hjulet för oss så väldigt många gånger. De är de som hindrar oss från att tro att vi är värda det bästa. Det är tankarna som sätter käppar i hjulet och där vi ofta dömer oss själva så oerhört hårt och väldigt orättvist.

Det är i pauserna, när vi landar, när vi yogar, när vi vistas i naturen eller vad helst det är för just dig som får dig att bara vara helt uppslukad av ögonblicket. Det är där som livet händer. Det är det som är livet. 

Det är nervöst och pirrigt att börja leda yoga. Men jag kan inte låta min osäkerhet (mina tankar) stå i vägen. Jag vill våga lita på att jag kan. För jag vet att jag har mycket att ge. Så min intention för oktober är att förlita mig till det yogiska uttrycket ishvara pranidhana. 

"Surrender to the invisible great force that is behind everything".

Jag vill våga lita på att livet bär mig. Att landa i att jag har all kunskap jag behöver inom mig. Då kan jag ge vidare den gåva som jag fått via yogan. 


Vill du läsa mina tidigare månadsintentioner så hittar du dem här:Vill du få mer inspiration kring hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram, där heter jag Saraseviga.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen!

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. 

Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.


CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.