June Intentions

Ny månad betyder nya intentioner. Idag har sommaren officiellt startat i och med att sommarmånaden juni är här. Som med allt annat denna vår så är inget sig likt denna sommar jämfört med tidigare somrar. Corona ligger som ett tungt täcke och tynger mig och jag tror inte jag är ensam om att känna så. Eftersom vi inte fått riktlinjerna för vad som gäller för sommaren (de har lovats på fredag) så är allt ganska ovisst. Vi vet inte vad som kommer hända. Vi vet inte om samma restriktioner kommer att gälla även för sommaren eller om det börjar lätta upp som på många andra ställen i Europa. Kommer vi att få kramas med dem vi håller kär och kan vi resa längre bort än två timmars resa hemifrån? Jag har svårt att hålla ångan uppe och känner jättestarkt av den kollektiva känslan som finns i samhället just nu. Det tynger mig och jag har svårt att inte bli sänkt av allt detta elände. Samtidigt vet jag att jag är så oerhört privilegierad och att jag verkligen inte har nåt att klaga på jämfört med många andra. Men ändå. Det tynger mig. Jag hade två saker som jag verkligen såg fram emot med denna sommar och en av dem har redan blivit inställd och allt pekar på att även den andra höjdpunkten i sommar kommer att bli inställd.


Jag läser just nu boken Tillitens väg - Konsten att lita på livet, av Sofia Sivertsdotter. Denna bok kunde inte passa bättre att läsa än just nu för mig. Några ord om boken: En överlevnadshandbok alla borde bära med sig när livet utmanar och modet sviker. Vågar du lita på att världen är god i en oviss och föränderlig tid? Det tillitsfulla livet handlar om att lita på att hur det än blir, så blir det bra. Den kommande månaden ska jag bära med mig detta. Påminna mig om att våga lita på att livet bär mig att även denna svåra tid kommer att passera. This too shall pass som det persiska ordspråket säger. Jag väljer att ha tillit till livet.

En annan mer konkret sak som jag bestämt mig för att äntligen testa är kallduschar. Jag har velat testa så länge och gjort några tappra försök men inte hållit i. Nu när sommaren är här och därmed värmen känns som bästa tiden för mig att våga testa mer ihärdigt. Kroppen får en sån ordentlig rusch av att duscha kallt och det sägs vara oerhört hälsosamt. Jag testar metoden som Karin Tydén beskriver i sin bok Mind hacking för rebeller - eller för dig som vill bli en där man duschar kallt i 20 sekunder och varmt i 10 sekunder. Sedan gör man detta om och om igen i 10 omgångar, d.v.s totalt 5 mintuter.


___________________________________________

Vill du få fler tips och idéer hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag Saraseviga.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen!

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. 

Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

CONVERSATION

1 kommentarer:

  1. Wim Hof Method är en annan intressant metod för kalldusch. Har själv erfarenhet av det i perioder och kan säga att när jag är konsekvent med det så känner jag mig starkare på alla plan och möter utmaningar med bättre energi

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.