Vänskap och hopp

Jag har insett att vänskap är en av de absolut viktigaste faktorerna för mig, som håller mig uppe i tider som dessa. Tider då klimatkrisen håller på att ta kål på allt och även på mig. Att ha vänner att dela livet med, att dela det som hjärtat brinner för, det är så oerhört värdefullt. Jag har haft den enorma turen att jag fått några av mina allra närmaste vänner via nätet. Vem hade kunnat tro det liksom? Inte jag i alla fall. 

Jag och Ela.

I lördags kom en av dessa så viktiga och betydelsefulla vänner som jag har i mitt liv på besök. Hon stannade i tre dygn. Det var första gången vi sågs in real life eftersom vi bor närmare 45 mil ifrån varandra, hon i Skåne och jag i Örebro. Men kände varandra väl innan, det gjorde vi ändå!!! Vi har nämligen zoomat i ungefär ett års tid så gott som varje vecka. Våra zoomträffar har kunnat pågå i timmar för vi har så oerhört mycket att prata om. Jag har följt Ela på Instagram under många år och hon har följt mig. Ett tips från mig är att följa henne där (@ekomupp). En anledning varför jag gillade hennes konto för att jag snabbt kände att hon kändes äkta och hennes strävan efter att leva klimatsmart gav och ger mig hopp och inspiration att en förändring är möjlig.

För ungefär ett år sedan bestämde jag att jag behövde råda bot på min allt stigande känsla av ensamhet. Ensamheten grundade sig främst i den hela tiden stigande oron för vår planet och frustrationen över att världen aldrig vaknar och behandlar klimatkrisen som den kris det är: Den största kris som mänskligheten någonsin genom hela historien stått inför. Att möta andra människor som på samma sätt som jag känner samma frustration och som liksom jag ägnar största delen av sin vakna tid till att tänka på dessa frågor. Som liksom jag tycker att det här är så oerhört viktigt och som brinner för att få världen att vakna - det har varit så oerhört värdefullt för mig. Ela har varit en sån stjärna på min himmel. Som lyst upp och som gett hopp. 

Under dessa dagar har vi förutom att prata, prata, prata vandrat massor i skogen. Jag har visat runt bland alla underbara pärlor i "vår" skog. Jag fick bjuda Ela på mat som jag själv älskar och som jag delat med er följare på min blogg. Första dagen var vi kvar i stan och Ela fick träffa min familj. Vi åt mormor Evas glutenfria lasagne till middag på lördagen, havrescones och min guldmjölk till frukost på söndagen innan vi åkte upp till vår gård. Där blev det pizza (Paleo) till middag. På måndagen packade vi med matsäck och vandrade till Lillsjöbäckens rastplats och åt frukost ute i det fria, havrescones och varm choklad (Nyttotekets chokladbuljong)! Sedan vandrade vi bergslagsleden tillbaka till vår gård. Ela är en fena på att sy och hon har under dessa dagar hjälpt mig att sy alla de mörkläggningsgardiner som jag köpt tyg till för att sätta för våra fönster när vi inte är där och nattetid, för att hålla kylan på utsidan. För det är jag evigt tacksam då jag och symaskinen inte alltid kommer överens. Till middag på måndagen gjorde jag tomatsoppa på rostade tomater med det gudomligt goda brytbrödet (Paleo) toppat med våra egna vallmofrön från trädgården på vår gård. Vi har dessutom njutit av de supergoda energy bars (Paleo) och många, många koppar te framför brasan på vår gård, gården i Bergslagen. Jag har också bjudit på min egen kombucha. Igår som var Elas sista dag här så åt vi scrambled eggs och bacon till frukost och innan Ela åkte hemåt så blev det smörstekt surdegsbröd med min gravade lax. Ela hade med sig gudomligt god ramslökspesto som hon gjort själv (i Skåne kan man hitta hav av ramslök på våren)! Innan hon åkte fick jag den finaste present av henne, hennes egna sydda alster i form av två tygkassar och två stycken nätpåsar som är perfekta att ha i väskan och lägga frukt i när man handlar på affären. Allt har hon sytt av återbrukade tyger. Jag älskar dem redan!

TACK @ekomupp för att du vill vara min vän. Tack för att du tog dig tiden att resa så långt för att vi skulle kunna ses. Ditt besök kommer jag att leva på länge!
Tänk att vi har lunglav i "vår" skog. Vår magiska skog. 


Vill du få mer inspiration kring hur du kan leva mer hållbart? Följ Saras Eviga på InstagramFacebook och YoutubeVälkommen! 

Vill du läsa mer om livet på vår gård så följ mig på Instagramkontot rden i Bergslagen. Där berättar jag om stort och smått gällande det hållbara livet på vår 1700-talsgård. 

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.