Glutenfria havrescones

Underbara glutenfria havrescones som jag hittat på Frida Fikar på Instagram. De är himmelskt goda och vi lagar dem ofta här hemma!
RECEPT GLUTENFRIA HAVRESCONES
4-5 stycken

2 dl ekologiskt havregryn
2 dl ekologiskt skrädmjöl (havremjöl) - eller mixa mjöl själv av ekologiska havregryn
1 krm äkta ekologiskt vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1/2 tsk havsssalt (jag använder Celtic Sea Salt)
1 tsk ekologiskt psyllium (jag använder detta)
1/4 dl ekologisk kallpressad kokosolja
1 dl ekologisk havremjölk
2 ekologiska ägg
1 liten ekologisk morot, riven på finaste riven
1/2 ekologiskt äpple, riven på grövsta riven

Blanda allt. Forma 4-5 runda bullar av den kletiga smeten och lägg på smord plåt.

Det går även att byta ut moroten mot rödbeta, ta då 90 gram rödbeta riven på grövsta riven istället för morot och du får härliga glutenfria rödbets-scones istället.

Är du glutenintolerant / har celiaki så behöver du försäkra dig om att havregrynen är glutenfria (märkta med Glutenfria på förpackningen). Annars kan det finnas spår av gluten i havregrynen. Har du inte celiaki så går det bra att använda "vanliga" ekologiska havregryn.

Grädda i ugn i 200 grader i 20-25 minuter.___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

4 kommentarer:

 1. Mums ser fantastiskt goda ut. De receptet pinnar jag direkt ;)
  Fin kväll önskar jag dig
  //Annie

  SvaraRadera
 2. De VAR fantastiskt goda. Du måste prova, Annie! :-) Allt gott. /Sara

  SvaraRadera
 3. Inspirerades av ditt recept och resultatet blev fantastiskt! Äntligen goda scones med endast HAVRE! <3
  (blev en liten justering, hade endast morot hemma och tillsatte 2tsk chia.)
  Tack så mycket!
  Ha en vacker dag! / Sanna

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.