Nice cream med choklad- och pekannötter

Pekannöten är nog den nöt som är mest unik i sin smak – rund, fyllig, söt och knaprig. Till utseende och konsistens påminner pekannöten om sin närmaste släkting valnöten men skalet är jämnare och blankare och färgen är mer rödbrun. Den är rik på bra fett, mineraler och protein. Den innehåller mycket av mineralen zink, som är viktig för kroppens ämnesomsättning och sägs ha god inverkan på hud, hår och naglar bland annat. Klassiskt har den används till den s.k pekannötspajen, men smaken passar också oerhört bra i glass, eller nice cream som det kallas när man gör egen glass med ingredienser som både smakar gott och gör gott för kroppen och hälsan. 

Idag delar jag receptet på nice cream med banan, choklad och pekannötter. 


RECEPT NICECREAM MED CHOKLAD- OCH PEKANNÖT

Räcker till 2 personer

4 frysta ekologiska bananer (frys in dem i mindre bitar)
3 matskedar ekologiskt kakao (jag använde detta)
1 matsked ekologisk lönnsirap (jag använde denna)
1 dl ekologiska pekannötter (jag använde dessa)

Låt bananbitarna tina några minuter. Mixa sedan allt i en matberedare med kniv till allt blivit en slät konsistens. Servera i skålar och toppa med t ex kakaonibs och hela eller hackade pekannötter.

Enjoy!

Nice cream är allra godast att ätas direkt, men det går också bra att frysa in och ta fram vid ett senare tillfälle. Låt den bara tina en stund då innan du äter. Men som sagt, allra godast är den att äta direkt.


Servera din nice cream i en vacker skål för en extra festlig känsla. Här har jag lagt upp i vacker skål som jag fyndat på second hand för några ynka kronor. Att hitta vackra skålar och koppar på loppis är kul och ett hållbart sätt att konsumera på. När du tröttnat på ditt porslin lämnar du bara tillbaka till second hand så att någon annan kan njuta av dem. 

___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.


Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.