Uppdaterad version 2017-05-09.
Här kommer den sista delen om vilka produkter som jag har i mitt badrumsskåp. De tidigare delarna hittar ni här: 1, 2 och 3 genom att klicka på de respektive siffrorna. Jag vill med denna serie inspirera och visa att det FINNS bra alternativ även till de produkter som normalt sett har ett innehåll med tveksamma ingredienser som kan vara skadliga för oss. Dock är mitt allra bästa råd att minska ned på de produkter som du använder. Fråga dig själv om du verkligen behöver produkten och testa att klara dig utan en tid. Väldigt ofta använder vi produkter som vi fått för oss att vi måste använda, men som inte alls visar sig vara nödvändig när vi testar att ta bort dem (sköljmedel är ett sånt exempel).
Del 1:
- Schampo
- Balsam
- Torr-schampo
- Tandkräm och tandborste
Del 2:
- I badet
- Duschtvål
- Tvätt av ansiktet
- Handduk
- Hårborste
Del 3:
- Deodorant
- Hudkräm
- Återfuktning av ansiktet
- Mensskydd
Del 4:
- Makeup
- Torrborste
- Hårspray
- Necessär
- Handtvål i badrummet (fast och flytande)
Här kommer en lista på de produkter som jag använder, och som jag även varmt kan rekommendera. Vissa av dem använder jag dagligen, andra mer sällan.
Makeup
Jag sminkar mig inte dagligen, och jag ska erkänna att det tog emot att leta reda på fakta kring kemikalier och makeup just för att jag kände mig ganska okunnig, så makeupväskan var bland det sista som jag kemikaliebantade hemma och i mer än ett års tid sminkade jag mig inte alls då jag inte ville använda det makeup jag hade sedan tidigare. Men jag har försökt lära mig allt jag kan och jag känner mig så nöjd nu när jag hittat ett riktigt bra alternativ av makeup som jag verkligen trivs med och som dessutom uppfyller mina kriterier på minimalt med misstänkt skadliga kemikalier. Jag tror bestämt att det är det renaste som finns på marknaden. Det innehåller inte Bismuth Oxychloride som annars är ett vanligt utfyllnadsmedel i mineralsmink och som många reagerar på och kan få utslag av. Märket som jag blivit så förtjust i heter Back To Earth och det är ett litet företag beläget i Dalarna där de själva tillverkar sitt mineralsmink. Deras filosofi är att använda så få och naturliga ingredienser som möjligt för att de tror att det är det bästa för huden.
De produkter jag brukar använda är Mineral Veil som fungerar som en primer och gör att sminket sitter bra hela dagen. Den jämnar även ut ojämnheter i huden och ger en mer slät look, concealer (neutral) för att ljusa upp mörka ringar under ögonen, foundadition (N3) de dagar jag vill att sminket ska sitta bra under en hel låg dag, Bronzer för att få lite solbrun färg, och ibland Blush (blossom) på kindbenen. Back To Earth släppte nyligen en serie korta filmklipp på hur man kan applicera deras makeup, som jag tycker var så bra. Här hittar du filmsnuttarna tillsammans med massor av tips och trix för att få en riktigt fin makeup.
Som mascara använder jag UNE 3in1, som jag köpt på Åhlens. Den har jag hört dock inte längre finns till försäljning i Sverige så där blir det till att leta en ny variant som håller måttet. Kanske någon av er läsare som har bra tips? Lämna gärna en kommentarer och berätta! Som kajal använder jag en från Benecos som jag köpt på Jordklok.se. Jag har även lipgloss samt två läpppennor från Benecos, och mitt senaste tillskott är ett rött läppstift från Maria Åkerberg i färgen classic red som jag köpte på Naturligtvis Eco i Örebro. Vill jag använda ögonskugga så använder jag en från Back To Earth som heter smoky som är en väldigt fin nyans som jag även hade på mitt bröllop.
Som makeup-väska har jag en GOTS-märkt necessär i ekologisk bomull från franska märket Coq En Pate, som jag köpt på Lapland Eco Store. Jag har i en orange variant som inte verkar finnas längre. Vi har även en grön sån till barnens hårborstar samt snoddar / hårklämmor. Necessären passar också utmärkt som pennfodral.
Jag blir sällan torr om läpparna numera, inte ens på vintern. Jag tror att det mest beror på att vi förändrat kosten och äter mer ren mat utan tillsatser och mycket bra fetter som t ex ekologisk linfröolja och kallpressad ekologisk kokosolja. En annan orsak tror jag är att jag har slutat att smörja mina läppar med cerat som innehåller petroleumprodukter. Dessa är en mycket billig restprodukt från oljeindustrin och också en av de vanligaste ingrediensen i både läppbalsam och hudkrämer. Detta heter ofta paraffin, petrolatum / petroleum, mineralolja eller vaselin i innehållsförteckningen. Problemet med denna ingrediens är förutom att den kommer från oljeindustrin och därmed är en ändlig resurs, att många upplever ett beroende när de använder produkter som innehåller detta. Man får smörja sig oftare och oftare, och det har att göra med att ämnet lägger sig som en hinna på huden eller läpparna och stör därmed den egna fettproduktionen. Det finns en fördel och det är att den inte är allergiframkallande, men det är nog det enda.
Ibland händer det dock att mina läppar blir torra, i början av vintern och då använder jag ett läppbalsam från Hurraw (se bilden ovan hur det ser ut). Det är helt fritt från petroleum, konserveringsmedel och artificiella smaker och färger. Ingredienserna är endast ekologiska och rättvisemärkta råvaror. Hurraws läppbalsam är även veganska. Förutom på torra vinterläppar har jag det som underlag innan jag målar mina läppar.
Torrborste
Sedan ett drygt halvår tillbaka så har jag börjat med en ny morgonvana, nämligen att torrborsta kroppen. Att mjukt borsta hela kroppen med en borste sätter fart på ditt lymfsystem som annars har en tendens att stagnera. Lymfsystemet är oerhört viktigt för att rena kroppen, då det ska transportera bort gifter m.m från kroppen. Men om lymfsystemet inte har ett bra flöde så blir gifter kvar i kroppen. Det är så skönt att borsta kroppen, och påminner mycket om massage. Det är viktigt att alltid borsta med rörelser mot mitten av kroppen och huden behöver vara helt torr för att få den rätta friktionen, så du bör inte göra det direkt efter att du badat eller duschat utan istället innan. Här berättar jag mer om torrborstning och berättar mer i detalj hur det går till samt alla dess fördelar, och här berättar jag om fler goda vanor som jag gör dagligen. Den borste som jag använder är denna som är gjord av naturhår och med träskaft och det långa skaftet gör att jag lätt kommer åt även bakom ryggen.
Hårspray
Jag använder väldigt sällan hårspray, då jag sedan jag övergått till att behandla mitt hår med kemikaliesnälla produkter inte alls har samma behov av hårspray som jag hade tidigare då jag tvättade håret med vanligt konventionellt schampo. Anledningen är att mitt hår blivit starkare och friskare sedan jag övergått till mer naturliga produkter. Men ibland när jag vill vara lite extra fin så händer det ändå att jag använder lite hårspray. I mitt badrumsskåp finns detta hårspray från Maria Åkerberg som jag köpt på Naturligtvis Eco i Örebro. Man kan också enkelt göra sitt eget. Här hittar du ett jättebra recept på hur du gör.
Necessär
Nästan alla necessärer som finns till försäljning är gjorda i någon form av plast och det är inte ovanligt att de dessutom är behandlade med perflurerade ämnen för att göra dem vattenavvisande. De kan även vara behandlade med flamskyddsmedel. Jag fick leta länge för att hitta en bra necessär gjord i ett material som känns okej. Jag är jättenöjd med min necessär som jag tillslut hittade som är gjord helt i naturmaterial (linne) och som kommer från Iris Hantverk. Den har fyra fickor på insidan och stängs med hjälp av en dragsko av bomullssnöre. Den går bland annat att köpa direkt från Iris Hantverk och kostar 220 kronor.
Handtvål i badrummet (fast och flytande)
Jag föredrar fast tvål och i våra badrum hittar man framförallt tvålar från Malin i Ratan. Här har jag tidigare berättat om de fina tvålarna som är oerhört användbara. En fast tvål är mycket bättre ur många aspekter. En anledning är att i en flytande tvål så finns vatten, vilket innebär att man måste tillsätta någon form av konserveringsmedel för att tvålen inte ska bli dålig och bakterier ska börja växa till. Några andra anledningar till att fast tvål är bättre än flytande är att man slipper köpa hem vatten i dyrt format, och man slipper förpackningen som den flytande tvålen är förvarad i som ofta är i plast. Dessutom är en fast tvål mycket mindre vilket skapar en mindre miljöpåverkan när den ska transporteras från tillverkaren ut till butiken. Men bara för att det är en fast tvål så betyder det inte nödvändigtvis att tvålen har ett bra innehåll. Kom ihåg att alltid läsa innehållsförteckningen precis som när du handlar mat så du vet vad det är du köper hem. Några bra fasta tvålar med finfint innehåll som jag varmt kan rekommendera är som sagt Malin i Ratans tvålar, men även Devaz har riktigt bra tvålar, samt den älskade aleppotvålen som jag gillar jättemycket som jag köper hos Jordklok. Se upp bara så att aleppotvlen inte är en fejk utan äkta - den äkta innehåller endast förtvålad olivolja, lagerbärsolja och eventuellt lite salt. Det finns nämligen gott om dåliga kopior som utger sig för att vara aleppotvål men som har betydligt mer i sitt innehåll än olivolja och lagerbärsolja.
Trots att fast tvål är att föredra så vill vi ändå kunna erbjuda flytande tvål om det är gäster som av olika anledningar föredrar det. Hos oss använder vi linsåpa som flytande tvål. Det som är den stora fördelen med detta är att denna inte inte innehåller några tillsatser eller konserveringsmedel som flytande tvål annars gör. Vi använder just nu linsåpa från Allbäck (här berättar jag mer om den linsåpan), men när vår nuvarande är slut så vill jag stesta denna från Prima Gård som är den enda ekologiska linsåpan jag lyckats hitta och som jag fick tips om från er av er läsare. Tusen tack för det!
Som vanligt påminner jag om att jag inte är sponsrad eller fått betalt av någon för att tipsa om deras produkter utan detta är mina egna högst personliga val baserat på produkter som jag tycker håller riktigt bra kvalitet och som lever upp till min önskan om att minska ned på skadliga eller misstänkt skadliga kemikalier i min vardag.
Detta var min sista del i denna serie. Jag önskar er alla en fortsatt trevlig vecka.
Här kommer den sista delen om vilka produkter som jag har i mitt badrumsskåp. De tidigare delarna hittar ni här: 1, 2 och 3 genom att klicka på de respektive siffrorna. Jag vill med denna serie inspirera och visa att det FINNS bra alternativ även till de produkter som normalt sett har ett innehåll med tveksamma ingredienser som kan vara skadliga för oss. Dock är mitt allra bästa råd att minska ned på de produkter som du använder. Fråga dig själv om du verkligen behöver produkten och testa att klara dig utan en tid. Väldigt ofta använder vi produkter som vi fått för oss att vi måste använda, men som inte alls visar sig vara nödvändig när vi testar att ta bort dem (sköljmedel är ett sånt exempel).
Del 1:
- Schampo
- Balsam
- Torr-schampo
- Tandkräm och tandborste
Del 2:
- I badet
- Duschtvål
- Tvätt av ansiktet
- Handduk
- Hårborste
Del 3:
- Deodorant
- Hudkräm
- Återfuktning av ansiktet
- Mensskydd
Del 4:
- Makeup
- Torrborste
- Hårspray
- Necessär
- Handtvål i badrummet (fast och flytande)
Här kommer en lista på de produkter som jag använder, och som jag även varmt kan rekommendera. Vissa av dem använder jag dagligen, andra mer sällan.
Makeup
Jag sminkar mig inte dagligen, och jag ska erkänna att det tog emot att leta reda på fakta kring kemikalier och makeup just för att jag kände mig ganska okunnig, så makeupväskan var bland det sista som jag kemikaliebantade hemma och i mer än ett års tid sminkade jag mig inte alls då jag inte ville använda det makeup jag hade sedan tidigare. Men jag har försökt lära mig allt jag kan och jag känner mig så nöjd nu när jag hittat ett riktigt bra alternativ av makeup som jag verkligen trivs med och som dessutom uppfyller mina kriterier på minimalt med misstänkt skadliga kemikalier. Jag tror bestämt att det är det renaste som finns på marknaden. Det innehåller inte Bismuth Oxychloride som annars är ett vanligt utfyllnadsmedel i mineralsmink och som många reagerar på och kan få utslag av. Märket som jag blivit så förtjust i heter Back To Earth och det är ett litet företag beläget i Dalarna där de själva tillverkar sitt mineralsmink. Deras filosofi är att använda så få och naturliga ingredienser som möjligt för att de tror att det är det bästa för huden.
De produkter jag brukar använda är Mineral Veil som fungerar som en primer och gör att sminket sitter bra hela dagen. Den jämnar även ut ojämnheter i huden och ger en mer slät look, concealer (neutral) för att ljusa upp mörka ringar under ögonen, foundadition (N3) de dagar jag vill att sminket ska sitta bra under en hel låg dag, Bronzer för att få lite solbrun färg, och ibland Blush (blossom) på kindbenen. Back To Earth släppte nyligen en serie korta filmklipp på hur man kan applicera deras makeup, som jag tycker var så bra. Här hittar du filmsnuttarna tillsammans med massor av tips och trix för att få en riktigt fin makeup.
Som mascara använder jag UNE 3in1, som jag köpt på Åhlens. Den har jag hört dock inte längre finns till försäljning i Sverige så där blir det till att leta en ny variant som håller måttet. Kanske någon av er läsare som har bra tips? Lämna gärna en kommentarer och berätta! Som kajal använder jag en från Benecos som jag köpt på Jordklok.se. Jag har även lipgloss samt två läpppennor från Benecos, och mitt senaste tillskott är ett rött läppstift från Maria Åkerberg i färgen classic red som jag köpte på Naturligtvis Eco i Örebro. Vill jag använda ögonskugga så använder jag en från Back To Earth som heter smoky som är en väldigt fin nyans som jag även hade på mitt bröllop.
Som makeup-väska har jag en GOTS-märkt necessär i ekologisk bomull från franska märket Coq En Pate, som jag köpt på Lapland Eco Store. Jag har i en orange variant som inte verkar finnas längre. Vi har även en grön sån till barnens hårborstar samt snoddar / hårklämmor. Necessären passar också utmärkt som pennfodral.
I min sminkväska hittar man detta: Brun kajal från Benecos och mascara från UNE. Mmineral veil, foundation och bronzer från Back To Earth i de tre större runda askarna. Även kabuki-borsten är från Back To Earth. Den öppna burken innehåller blush som jag applicerar med blush-borsten jag köpt på Åhlens. Högst upp till höger ligger concealer som gör underverk för trötta ögon och under den ögonskugga i färgen smoky från BTE. De två borstarna med träskaft har jag köpt på Åhlens och de är gjorda i miljömärkt trä (FSC). Läppennorna är från Benecos liksom lipgloss i färgen Rosé. Läppceratet är av märket Hurraw som jag köpt på Paradiset matmarknad i Stockholm. På bilden syns även vårt underbara lakan från Lin Living i 100% ekologiskt ofärgat linne. |
Jag blir sällan torr om läpparna numera, inte ens på vintern. Jag tror att det mest beror på att vi förändrat kosten och äter mer ren mat utan tillsatser och mycket bra fetter som t ex ekologisk linfröolja och kallpressad ekologisk kokosolja. En annan orsak tror jag är att jag har slutat att smörja mina läppar med cerat som innehåller petroleumprodukter. Dessa är en mycket billig restprodukt från oljeindustrin och också en av de vanligaste ingrediensen i både läppbalsam och hudkrämer. Detta heter ofta paraffin, petrolatum / petroleum, mineralolja eller vaselin i innehållsförteckningen. Problemet med denna ingrediens är förutom att den kommer från oljeindustrin och därmed är en ändlig resurs, att många upplever ett beroende när de använder produkter som innehåller detta. Man får smörja sig oftare och oftare, och det har att göra med att ämnet lägger sig som en hinna på huden eller läpparna och stör därmed den egna fettproduktionen. Det finns en fördel och det är att den inte är allergiframkallande, men det är nog det enda.
Ibland händer det dock att mina läppar blir torra, i början av vintern och då använder jag ett läppbalsam från Hurraw (se bilden ovan hur det ser ut). Det är helt fritt från petroleum, konserveringsmedel och artificiella smaker och färger. Ingredienserna är endast ekologiska och rättvisemärkta råvaror. Hurraws läppbalsam är även veganska. Förutom på torra vinterläppar har jag det som underlag innan jag målar mina läppar.
Senaste tillskottet i sminkväskan är det röda läppstiftet från Maria Åkerberg i färgen Classic Red. |
Torrborste
Sedan ett drygt halvår tillbaka så har jag börjat med en ny morgonvana, nämligen att torrborsta kroppen. Att mjukt borsta hela kroppen med en borste sätter fart på ditt lymfsystem som annars har en tendens att stagnera. Lymfsystemet är oerhört viktigt för att rena kroppen, då det ska transportera bort gifter m.m från kroppen. Men om lymfsystemet inte har ett bra flöde så blir gifter kvar i kroppen. Det är så skönt att borsta kroppen, och påminner mycket om massage. Det är viktigt att alltid borsta med rörelser mot mitten av kroppen och huden behöver vara helt torr för att få den rätta friktionen, så du bör inte göra det direkt efter att du badat eller duschat utan istället innan. Här berättar jag mer om torrborstning och berättar mer i detalj hur det går till samt alla dess fördelar, och här berättar jag om fler goda vanor som jag gör dagligen. Den borste som jag använder är denna som är gjord av naturhår och med träskaft och det långa skaftet gör att jag lätt kommer åt även bakom ryggen.
Den borste som jag använder för att torrborsta kroppen har jag köpt på Lapland Eco store. Den har ett långt skaft i trä och själva borsten är gjord av ljust grishår. På bilden syns även min underbara handduk i 100% lin från Växbo Lin. |
Hårspray
Jag använder väldigt sällan hårspray, då jag sedan jag övergått till att behandla mitt hår med kemikaliesnälla produkter inte alls har samma behov av hårspray som jag hade tidigare då jag tvättade håret med vanligt konventionellt schampo. Anledningen är att mitt hår blivit starkare och friskare sedan jag övergått till mer naturliga produkter. Men ibland när jag vill vara lite extra fin så händer det ändå att jag använder lite hårspray. I mitt badrumsskåp finns detta hårspray från Maria Åkerberg som jag köpt på Naturligtvis Eco i Örebro. Man kan också enkelt göra sitt eget. Här hittar du ett jättebra recept på hur du gör.
I mitt badrumsskåp: Torrschampo som jag gjort själv (läs mer här), arganolja både från Malin i Ratan och Velvety Organics samt aloe vera gel från Devaz använder jag för att återfukta mitt ansikte efter jag tvättat mig (läs mer här), och så hårspray från Maria Åkerberg. På hyllan ovanför skymtar min underbara svinhårsborste och rengörare samt en nagelborste från Iris hantverk som alla är köpta på Lapland Eco Store (här kan du läsa mer om dem). |
Nästan alla necessärer som finns till försäljning är gjorda i någon form av plast och det är inte ovanligt att de dessutom är behandlade med perflurerade ämnen för att göra dem vattenavvisande. De kan även vara behandlade med flamskyddsmedel. Jag fick leta länge för att hitta en bra necessär gjord i ett material som känns okej. Jag är jättenöjd med min necessär som jag tillslut hittade som är gjord helt i naturmaterial (linne) och som kommer från Iris Hantverk. Den har fyra fickor på insidan och stängs med hjälp av en dragsko av bomullssnöre. Den går bland annat att köpa direkt från Iris Hantverk och kostar 220 kronor.
Handtvål i badrummet (fast och flytande)
Jag föredrar fast tvål och i våra badrum hittar man framförallt tvålar från Malin i Ratan. Här har jag tidigare berättat om de fina tvålarna som är oerhört användbara. En fast tvål är mycket bättre ur många aspekter. En anledning är att i en flytande tvål så finns vatten, vilket innebär att man måste tillsätta någon form av konserveringsmedel för att tvålen inte ska bli dålig och bakterier ska börja växa till. Några andra anledningar till att fast tvål är bättre än flytande är att man slipper köpa hem vatten i dyrt format, och man slipper förpackningen som den flytande tvålen är förvarad i som ofta är i plast. Dessutom är en fast tvål mycket mindre vilket skapar en mindre miljöpåverkan när den ska transporteras från tillverkaren ut till butiken. Men bara för att det är en fast tvål så betyder det inte nödvändigtvis att tvålen har ett bra innehåll. Kom ihåg att alltid läsa innehållsförteckningen precis som när du handlar mat så du vet vad det är du köper hem. Några bra fasta tvålar med finfint innehåll som jag varmt kan rekommendera är som sagt Malin i Ratans tvålar, men även Devaz har riktigt bra tvålar, samt den älskade aleppotvålen som jag gillar jättemycket som jag köper hos Jordklok. Se upp bara så att aleppotvlen inte är en fejk utan äkta - den äkta innehåller endast förtvålad olivolja, lagerbärsolja och eventuellt lite salt. Det finns nämligen gott om dåliga kopior som utger sig för att vara aleppotvål men som har betydligt mer i sitt innehåll än olivolja och lagerbärsolja.
Jag älskar våra tvålar från Malin i Ratan som finns lite varstans i vårt hem (duschen, köket, badrummen). Hennes tvålar är helt fria från palmolja, parabener, mineraloljor och syntetiska parfymer. De är gjorda med ekologisk kallpressad rapsolja som bas. Passar därför även bra för de som är veganer. Det vackra tvålfatet är gjort av Märta Hedvall och även det köpt hos Malin i Ratan. Jag blir glad varje gång jag kommer in i badrummet och ser det vackra tvålfat och eftersom jag just nu håller på att rensa mitt hem med hjälp av KonMari så kan jag sannerligen säga att detta tvålfat glittrar för mig! |
Trots att fast tvål är att föredra så vill vi ändå kunna erbjuda flytande tvål om det är gäster som av olika anledningar föredrar det. Hos oss använder vi linsåpa som flytande tvål. Det som är den stora fördelen med detta är att denna inte inte innehåller några tillsatser eller konserveringsmedel som flytande tvål annars gör. Vi använder just nu linsåpa från Allbäck (här berättar jag mer om den linsåpan), men när vår nuvarande är slut så vill jag stesta denna från Prima Gård som är den enda ekologiska linsåpan jag lyckats hitta och som jag fick tips om från er av er läsare. Tusen tack för det!
Som flytande tvål använder vi just nu linsåpa från Allbäck men ska testa denna linsåpa nästa gång då den är ekologisk. Ett tips är att föra över linsåpan i en pumpflaska i keramik eller glas som du sen ställer på handfatet. |
Som vanligt påminner jag om att jag inte är sponsrad eller fått betalt av någon för att tipsa om deras produkter utan detta är mina egna högst personliga val baserat på produkter som jag tycker håller riktigt bra kvalitet och som lever upp till min önskan om att minska ned på skadliga eller misstänkt skadliga kemikalier i min vardag.
Detta var min sista del i denna serie. Jag önskar er alla en fortsatt trevlig vecka.
___________________________________________
Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag föreläser även om en hälsosam livsstil i stort, samt en hållbar livsstil i stort. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.
Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.
Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.
Även här används Burt's Bees till läpparna samt endast fast två i badrummet.
SvaraRaderaNär det gäller make up har jag en minimal sminkväska med lika minimalt och ekologiskt innehåll (se mer info på länken nedan). Känner dock att det räcker för mig både till vardag och fest och jag "piffar" hellre till mig lite extra i håret eller med hjälpa av fina kläder, det är mer jag. :)
http://minimalisterna.se/farre-farger-for-fejset/
Vad skönt att du hittat "din" stil och det som känns bra. Jag tror det är viktigt att känna efter och fråga sig själv om en produkt verkligen är något som man behöver eller som känns viktig för dig och inte bara göra som "alla andra gör". För det är ju så olika. Jag sminkade mig knappt aldrig tidigare men tycker numera att det är riktigt skoj att göra det emellanåt och då känns det så bra att ha hittat produkter som även är snälla mot hälsan och inte skadar kroppen eller huden med dess innehåll. Allt gott och tack för en superbra blogg!!! :-)
RaderaVad säger folk som kommer till ditt badrum och använder någon av tvålarna? Är framförallt nyfiken på vad folk säger om linsåpan? ;)
SvaraRaderaHej Marie! Ingen har kommenterat linsåpan utan använder den som flytande tvål utan att verka tycka det är konstigt :-) Däremot har jag fått kommentarer för den tovade tvålen som ju är lite ovanlig. Mvh /Sara
RaderaHej! Vilka bra tips. Jag undrar om necessären. Vet du om det även finns någon bra lite mindre sminkväska att köpa någonstans också? Hälsningar Helena
SvaraRaderaHej Helena!
RaderaDe har jättefina necessärer som även kan användas som pennfodral, d.v.s de är lite mindre, på Laplandecostore.se. Sök på deras hemsida på necessär så kommer de upp. Alla är GOTS-märkta. Många har ett djurmotiv och passar därför bäst för barn, jag vet inte varför de slutat med dem utan motiv så som den jag har som makeup-väska (se bild i detta inlägg). Men dessa necessärer är riktigt fina och av mycket bra kvalitet. Vi har två stycken till våra barn som har varsin. De finns några som är mer neutrala och funkar även för vuxna enligt mig, bland annat den som det står SOS på samt den med giraffen och några till som känns okej. Gå in själv och kolla. De jag syftar på är de som kostar 149 kronor / styck.
Ha en riktigt fin helg! Med vänliga hälsningar /Sara
Tack så jättemycket! Helena
RaderaHej! Letar efter en pålitlig och bra mascara. Har du hittat någon ny favorit efter att UNE 3in1 utgått??��
SvaraRaderaHej Mathilda. Jag har fortfarande kvar min mascara från USE så har tyvärr inte hunnit varken kolla upp eller testa någon annan sort än. Men mitt tips är att kolla in Jordklok.se, där har jag hittat bland annat läppennor, kajal och lippgloss av hög kvalitet och med bra innehåll. Lycka till. Med vänliga hälsningar /Sara
Radera