Podcast: 4Health med Anna Sparre, del 1

Jag är otroligt stolt att jag fått den stora äran att gästa hälsopodden 4Health med Anna Sparre. I två avsnitt delar jag med mig både av tips rent generellt vad du kan göra i ditt eget hem för att kemikaliebanta och med lite extra fokus på hur man kan gå tillväga för att minska ned på de skadliga kemikalierna i alla de produkter som du har i ditt badrumsskåp. Anna Sparre är otroligt kunnig inom det mesta som rör hur man uppnår och bibehåller en god hälsa. Jag har personligen lärt mig enormt mycket från att lyssna till hennes podcast, och har faktiskt inte missat ett enda av de 168 avsnitt som släppts hittills. Många av avsnitten har jag lyssnat på flera gånger om. Detta är verkligen en podcast värd att följa, om du liksom jag tycker att allt som rör en god hälsa är intressant och viktigt.


Här kan du läsa mer om avsnitt 169 som sändes den 9 december. I avsnittet berättar jag bland annat vart man hittar hemmets värstingar, samt delar med mig av massor av konkreta tips på hur du minskar ned på skadliga kemikalier bland dina rengöringsprodukter, barnens leksaker och bland köksredskapen m.m. Där finns även en direktlänk till avsnittet som du kan lyssna till om du inte har en podcast-app installerad i din mobil.

Nedan kan du ta del av ytterligare information om det som jag pratar om i avsnitt 169:

Dokumentären UNDERKASTELSEN som jag pratar om kan du själv se gratis via Youtube. Här kan du se DEL 1 och DEL 2 av denna film.

Vill du veta mer om hur du kan gå tillväga för att kemikaliebanta i köket så läs gärna mitt inlägg PLASTBANTA KÖKET - SÅ KOMMER DU IGÅNG där jag grundligt går igenom hur du kan gå tillväga och vad som kan vara bra att tänka på.

För några år sedan skrev jag en uppskattad serie om hur man kan kemikaliebanta hemma och på förskolan i 7 steg. Där tar jag bland annat upp vad som kan vara bra att tänka på om du vill kemikaliebanta barnrummet, sovrummet och bland tvätten. Här hittar du serien SÅ KEMIKALIEBANTAR DU HEMMA & PÅ FÖRSKOLAN I 7 STEG.

Jag har även bloggat en del om hur du tvättar dina kläder på ett kemikaliesmart sätt. I inlägget SKIPPA SKÖLJMEDLET berättar jag varför det är en riktigt god idé att sluta använda sköljmedel och här berättar jag om hur du tvättar kläderna med TVÄTTNÖTTER. Som fläckborttagare använder jag allt som oftast galltvål som jag köper här. Även aleppotvålen fungerar jättebra som fläckborttagare.

Här berättar jag mer om hur du kan PUTSA FÖNSTER GIFTFRITT med äppelcidervinäger.

LINSÅPA är ett kemikaliesmart alternativ när du städar istället för de färgglada förpackningarna som brukar finnas på städavdelningen i matvarubutiken. Jag tänkte testa Gysinge linsåpa inom kort som jag hört mycket gott om.

Här kan du läsa mer om varför det är en god idé att skippa KLÄDER MED PLASTTRYCK.

För att läsa mer om del 2 samt lyssna på avsnitt 170 så hittar du det här.
___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.