Så kommer du igång att kemikaliebanta

Hur kan man skydda barnen från skadliga kemikalier i vardagen? Hur skadligt är plast egentligen? Vad kan man göra rent praktiskt för att skydda barnen från att ta skada av läckande kemikalier som tar sig in i deras kroppar och hindrar dem från att utvecklas till friska individer?

Själv har jag funderat mycket på dessa frågor och insett att svaren ofta tar tid att leta reda på. För att inte hjulet ska behöva uppfinnas gång på gång, så har jag försökt göra det lite enklare. Jag sammanställt allt jag lärt mig i en serie som jag publicerat här på bloggen förra våren. Där ger jag konkreta tips på vad man kan göra för att skydda barnen, både hemma och på förskolan.

Här nedan hittar du alla 7 delarna och kan lätt klicka dig fram till vilket område du vill lära dig mer om.

Se serien som som en uppslagsbok. Gå in och läs. Gå tillbaka och läs. Gör små men viktiga steg i vardagen för att skydda barnen. Kanske bestämmer du dig för att barnens lekrum är det som är viktigast, i så fall börjar du där. Någon annan kanske bedömer att köket är viktigaste området, då fokuserar man på detta område först. Gå sen igenom stegen i den ordning och den takt som passar dig.

Sprid gärna detta till alla som kommer i kontakt med barn i sin vardag. Dela gärna detta på Facebook så att fler nås. Tillsammans kan vi ändra trenden med skadliga kemikalier och ge våra barn en bättre start i livet.

Här finns hela serien samlad, det är bara att klicka på respektive del så skickas du vidare direkt till det inlägget.


SÅ KEMIKALIEBANTAR DU HEMMA OCH PÅ FÖRSKOLAN I 7 STEG

1. Lekrummet
2. Köket
3. Maten
4. Bland kläder och tvätt
5. Badrummet
6. Sovrummet
7. Utflykten

Tidningen Parenteser har skrivit om min serie, kemikaliebantning i din egen takt, och på sidan 9-13 i tidningen så kan ni läsa mer om varför kemikaliebantning är så viktigt.

Jag åker även ut och föreläser om detta och kan skräddarsy ett upplägg som passar för just er målgrupp. Maila mig på sarajohansson1976@gmail.com och berätta om vilken typ av grupp ni tänkt samt lite om just era intresseområden så skickar jag en offert. Varmt välkommen att höra av dig / er.

Allt gott önskar jag er och glad påsk!Vill du att jag kommer och föreläser om skadliga kemikalier i vardagen eller på förskolan, vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.