Smoothie näringsbomb (Paleo)

Här kommer ett nytt recept på smoothie som jag kombinerat ihop under denna vår. Den är sprängfylld med näring och bra fetter. Ägg och kollagenpulver ger mättnad till smoothien.

Jag brukar köpa ett kilo med ekologiska rödbetor. Sedan skalar jag dem och skär i fjärdedelar och fryser in. Lägg först på en stor tallrik och in i frysen en timme. När de fryst något går det bra att lägga dem i en glaslåda och förvara i frysen. Ta upp en bit och använd i smoothien här nedan.


RECEPT SMOOTHIE NÄRINGSBOMB

Ekologisk fryst mango, 120 gram
Ekologiska frysta jordgubbar, 100 gram
1/4 ekologisk rödbeta, ca 25 gram
1 fryst ekologisk broccolibukett, ca 35 gram
1 cm ekologisk färsk ingefära, ca 5-10 gram
2 cm ekologisk färsk gurkmeja, ca 3-5 gram (eller 1-2 kryddmått finmald)
2 teskedar kollagenpulver (jag använder detta)
2 ekologiska ägg
1 deciliter ekologisk kokosmjölk (jag använder denna) - kan uteslutas
4 deciliter kallt vatten

Mixa allt i en blender tills smoothien är helt slät. Om du vill så uteslut kokosmjölken och ta 1 deciliter mer vatten istället. Ibland kan jag tröttna på kokossmaken och då utesluter jag den.

Vill du testa några andra av mina smoothies? Klicka på namnen nedan för att komma direkt till dem:

- Mango lassi (Paleo)
- Smoothie styrkekraft
- Smoothie-tips
- Mina smoothies på kefir - bästa frukosten
- Min egen energi-smoothie med linfrön
- Fredags-smoothie
- Grön energi-smoothie___________________________________________

Vill du få fler tips och idéer hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag Saraseviga.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen!

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. 

Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.