Mango lassi (Paleo)

Idag vill jag dela med mig av ett recept på min alldeles egna mango lassi som jag brukar göra och har gjort i flera år. Egentligen så kan den smaka lite olika från gång till gång då jag varierar innehållet något beroende på vad vi har hemma och även mängden av de olika ingredienserna. Principen är att förutom basen som är mango så kan det mesta som är gult eller vitt till färgen läggas till.


Jag brukar använda fryst blomkål, pressad citron, ingefära, gurkmeja, kokosmjölk/kokosgrädde, ägg, kollagenpulver och vatten. Du kan testa dig fram till en kombination som du gillar! T ex kan man om man inte gillar smaken av kokos byta ut kokosmjölken mot naturell yoghurt som originalet innehåller, eller havremjölk (då är denna smoothie dock inte längre Paleo). Även 40% grädde är supergott, då kan du ta 2/3 grädde och 1/3 vatten ungefär. Du kan också med fördel lägga till 1/2 banan till receptet. Ägget är inte nödvändigt, men ger den otroligt härliga krämiga konsistensen och mättar bra så det brukar jag ta med för det mesta. 

Gurkmeja kan uteslutas om man inte har det hemma. Det är också en speciell smak om man inte är van att äta denna krydda så börja i så fall med en lite mindre mängd och när dina och familjens smaklökar har vant sig så ökar du på upp till den mängd som jag anger i receptet. Det är supergott med färsk gurkmeja. Då brukar en bit på ca 3-4 centimeter vara lagom.

Kollagenpulver kan också uteslutas om du inte har det hemma.


RECEPT SARAS MANGO LASSI

Räcker till 4 personer

200 gram ekologisk fryst mango eller en stor färsk eko mango (jag använder denna eller denna)
70 gram ekologisk fryst blomkål (jag använder denna)
1/2 ekologisk pressad citron
1-2 cm ekologisk ingefära
2 cm ekologisk färsk gurkmeja, eller 1/2 - 1 tesked eko gurkmeja-pulver (jag använder detta)
2 dl ekologisk kokosmjölk eller kokosgrädde (jag använder denna eller denna)
1 ekologiskt ägg
1 matsked hydrolyserat kollagenpulver (jag använder detta)
2 dl kallt vatten

Skala ingefäran och eventuellt gurkmeja om du har färsk sådan. Lägg allt i en mixer och mixa till en slät smoothie. Ägget gör att din mango lassi blir så där härligt krämig.


___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.