2 år

Idag är det två år sedan jag startade denna blogg. Två år av hårt arbete och väldigt mycket glädje. Det började med detta inlägg den 28 september 2014. Jag kände att allt som jag lärt mig om hur kemikalier som finns i allas vår vardag kunde skada både oss människor och vår natur måste jag berätta om till omvärlden. Jag kände ett enorm kraft och ville skrika ut till hela världen: HALLÅ, VI HÅLLER PÅ ATT FÖRGIFTA VÅRA BARN OCH ÖDELÄGGA DERAS FRAMTID PÅ DEN HÄR PLANETEN!


Jag kände att jag läst så mycket, letat och frågat för att hitta alternativ till ett annat sätt att leva. En livsstil som innebar mindre exponering för skadliga eller potentiellt skadliga kemikalier. Jag hade börjat inse att det var både roligt och lätt att välja andra vägar för att leva mer hållbart och giftminimerat. Jag hittade, ibland lätt och ibland med mycket efterforskning, alternativ som var bättre. Det fanns andra vägar att gå än att ge barnen färdiga köttbullar fulla med tillsatser och plastleksaker som kunde läcka hormonstörande ämnen.

Det kändes dumt om inte fler kunde ta del av detta. För vilka föräldrar vill inte ge sina barn en framtid, där både barnen och planeten de bor på är friska? Jag ville visa att det inte var svårt alls att göra de förändringar som krävdes. Jag vill ge pepp för varje lite steg varje människa gör i rätt riktning, snarare än att strö dåligt samvete över allt det där som man ännu inte gjort trots att man innerst inne vet att man borde. Genom att fokusera på det man faktiskt gör istället för det som man inte gjort, så skapas lust att vilja ta nästa steg.

Aldrig hade jag då kunnat ana att intresset skulle bli så stort. Jag tänkte att det nog blir mina närmaste vänner och släkt som skulle läsa det jag skrev här på bloggen. Men så fel jag hade. Intresset blev SÅ mycket större än jag någonsin kunnat ana. Idag har min blogg besökts av närmare 250 000 läsare.

Jag får numera dagligen frågor och kommentarer från mina läsare som vill tacka för att jag kunnat inspirera dem till en liten förändring i rätt riktning när det gäller att välja en mer hållbar livsstil och med mindre skadliga kemikalier. Sedan drygt ett år tillbaka så föreläser jag även för olika typer av grupper och för förskolor runt om i landet, och det är verkligen så otroligt roligt att träffa människor i verkliga livet, att få ett ansikte på dem som vill höra mera och som vill diskutera dessa frågor som ligger nära mitt hjärta.

Både bloggen, Instagram och Facebook är alla kanaler där jag vill inspirera. Det gör jag genom att dela med mig av min egen vardag och de val jag fattar utifrån att jag vill leva mer giftfritt och mer hållbart. Följ gärna i alla tre kanaler om du vill få mer pepp och inspiration.

Men vet ni? Jag lär mig lika mycket av er läsare som ni av mig? Genom era frågor tvingas jag hela tiden att gräva djupare, söka svar på sånt som jag själv inte tänkt på.

Alla ni som läser, alla ni som kommenterar här på bloggen, men också på mitt Instagramkonto @saraseviga och på min facebooksida Saras Eviga - det är tack vare er som det är värt allt jobb jag lägger ned. Det är i mötet med er som jag förstår att detta är något som vi ALLA behöver lära oss mer om.

Att kemikaliebanta är en ständigt pågående process. Att leva hållbart likaså. Man blir aldrig klar. Man lär sig något nytt för varje litet steg man tar. Det är det som gör denna resa så otroligt spännande och som gör att jag känner att detta är bara början. Jag får jobba med det som jag brinner för. Jag får varje dag arbeta med att göra skillnad. För mig är det en sån oerhört glädje och jag känner en enorm tacksamhet. Så TACK alla ni som läser, ni som kommenterar, ställer frågor och som vill diskutera då vi ses. Tillsammans kan vi verkligen göra skillnad!!!


Här kan ni som vill läsa mitt inlägg då bloggen firade 1 år.___________________________________________

Vill du att jag kommer och föreläser om skadliga kemikalier i vardagen eller på förskolan, vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.


Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

1 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.