Mellanmålsmuffins - glutenfria, mjölkfria och utan socker

Jag hittade ett sånt smarrigt recept på frukostmuffins hos Organic By Mommy för en tid sedan, så jag var bara tvungen att testa (här hittar ni det). Som alltid har jag svårt att hålla mig till recept helt och fullt så jag gjorde en liten egen variant.Jag gjorde dem en dag efter arbete och skola / förskola, och de visade sig bli en succé. Ett perfekt mellanmål, av lite lyxigare karaktär. Muffinsen är glutenfria, mjölkfria samt innehåller inget socker.

Så här gjorde jag:


RECEPT MELLANMÅLSMUFFINS               8 stycken

3 dl ekologiska havregryn
2 dl ekologiskt mandelmjöl
1 tsk ekologiskt bakpulver
1/2 tsk oraffinerat havssalt
75 gram ekologiskt smör
0,5 dl ekologisk mandelmjölk
1/2 msk ekologisk honung
2 ekologiska ägg

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda sen alla de torra ingredienserna. Tillsätt sedan smöret som du smular i tills det blandats med det övriga. Blanda sist i mandelmjölk, honung och ägg och rör tills allt blandats väl.

Pytsa upp i 8 stycken stora bullformar på en plåt. Sprinka över lite grovt havssalt, sesamfrön och solrosfrön.

Grädda i 200 grader i 15-17 minuter.
___________________________________________

Vill du att jag kommer och föreläser om skadliga kemikalier i vardagen eller på förskolan, vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.


Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

5 kommentarer:

 1. Hej Sara! Dessa ser jätte goda ut, men jag undrar vad det är för muffins plåt du har? De jag hittar är oftast i teflon eller liknade känns så trist. Tack för en fin blogg kramar // Monika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg nu faktiskt att det bara var en plåt men har du kanske hittat ett alternativ :)

   Radera
  2. Hej Monika. Jag har tyvärr inte hittat några bra muffinsformar i ett bra material. De som finns till försäljning i silikon kan innehålla skadliga kemikalier i färgen eller andra tillsatsämnen som man tillsätter när man tillverkar silikonformar. Silikon i sig släpper inte ifrån sig skadliga kemikalier men ofta används ämnen vid framställningen som sen kan släppa från formarna. När det gäller bakplåtspapper så är bäst att välja Svanenmärkt, då dessa inte får innehålla perfluorerade ämnen. Jag vet dock inte om det finns Svanenmärkta muffinsformar. Jag hade stora bullformar hemma sedan tiden innan jag började kemikaliebanta så jag använde dessa när jag bakade dessa muffins. Men håll utkik efter Svanenmärkta muffinsformar och fråga efter dem i butiken så visar vi konsumenter vad det är vi vill ha i butikerna och det har stor påverkan på producenterna. Om det inte finns än så hoppas jag att vi inom kort kan hitta det ute i matvarukedjornas butiker. Med vänliga hälsningar /Sara

   Radera
  3. Tack snälla för ditt svar! Får göra precis som dig vid behov av bullformar. Hittade på svanens hemsida att det finns en formar som är svanenmärkt men har inte lyckats hitta dom någonstans. Gillar ditt kalasinlägg väldigt läsvärt hoppas mera hoppar på sockerfria tåget! Kram. // Monika

   Radera
  4. Tack, snälla :-) Jag hoppas också att fler väljer att fira barnen utan att sockerbomba. Ha en fin dag! Med vänliga hälsningar /Sara

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.