Jag är vacker

Så kan man väl inte skriva? Vadå vacker? Du är väl bara en i mängden, en medelålders kvinna, lite lagom sliten och med både rynkor och påsar under ögonen. Det stämmer också. Jag är allt det där. Jag är vacker ibland, känner att jag glänser och att hela jag skimrar. Tyvärr så är dagarna då jag tycker det motsatta betydligt fler. Då jag bara ser en trött, ful och sliten kvinna i medelåldern. En medelmåtta, en klimakteriekärring. En bluff. Misslyckad. Inte tillräckligt bra. Jämfört med andra är jag en looser.


Poängen och det som är bra i denna kråksång är att så här är det för oss alla. Vi känner oss vackra och framgångsrika (på jobbet och livet i stort) vissa dagar och andra dagar känner vi att vi inte riktigt duger. Att vi inte lever upp. Att vi är en bluff. En misslyckad patetisk varelse som med hjälp av filter och fördelaktiga vinklar försöker visa upp den där vackra sidan av oss själva på Instagram och sociala medier som inte är sann. Där vi krampaktigt försöker visa upp bilden av den lyckade, den fulländade, den perfekta varianten av oss själva. För vissa kanske den misslyckade bilden av sig själva är den enda rådande.

Mia Skäringer skapade en gång hashtaggen #fulvackerstarksvagjag. Vi är alla allt det där: FUL - VACKER - STARK - SVAG. Tänk vad skönt ändå, att veta att du inte är ensam om att känna att du rycker till då du råkat slå på kameran i selfieläge och möts av en bild på dig som är allt annat än smickrande. Du är inte ensam.

När vi verkligen förstår innebörden. Att vi ALLA är allt detta. Vi är snygga ibland, fula ibland, känner att vi skimrar och glänser några få gånger och alla de andra dagarna är vi gråa och tråkiga medelmåttor. Men vet du? Det är okej. Det är helt i sin ordning. Det är så här det är för oss alla. När jag insåg det så var det en sån enorm lättnad. Jag känner att jag duger. Jag är tillräcklig. Jag behöver inte kämpa för att alltid vara på topp, alltid vara lyckad. Det är helt okej, till och med önskvärt, att den mesta av tiden så känner jag inte så. 

När jag förstod, på riktigt förstod, att det är så här för alla så släppte mycket av den ångest jag känt att inte duga, inte vara good enough. Jag ÄR good enough. Du är det du med. Vi är alla helt perfekta i vår operfekthet!

MEDITATION

- Sätt dig eller stå framför en spegel, ca en meter ifrån spegeln.
- Ställ en timer på 5 minuter.
- Titta dig själv i ögonen tills timern ringer.

Vad ser du? Vad säger dina ögon?

Detta är en starkt och väldigt kraftfull meditation tycker jag som jag gör ibland när jag i perioder känner att jag är på väg att "tappa bort" mig själv. Testa gärna! Om du är helt obekant med meditation så kan du korta ned tiden till 3 minuter. Till och med en minut räcker. Bättre att göra kort än inte alls.


___________________________________________

Vill du få fler tips och idéer hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag Saraseviga.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen!

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. 

Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.