Meditera i 300 dagar i sträck

I lördags var det dag trehundra på min meditationsutmaning där jag ska meditera varje dag under ett helt år. Det var i maj förra året, då mitt högra ben började domna bort och jag ännu inte visste hur allvarligt det var eller inte var. (Läs mer om det om det HÄR och HÄR). Den dagen bestämde jag mig. Nu var jag redo och det var dags att börja meditera dagligen. Jag vet inte hur långt eller kort mitt liv kommer bli så varför inte ge mig själv något som jag VET kommer höja min livskvalitet. Det är jag värd. 

Min meditationsplats. Min meditationskudde och med min underbara ullfilt över axlarna. Omgiven av trasmattor (köpta på loppis) och fårskinn (från ekologiska får i Örebro).

Samma dag som mina symtom dök upp så startade jag min meditationsresa. Ibland blir det 5 minuter och ibland 10 eller 20 minuter. Men det blir av varje dag, utan uppehåll. Jag känner mig fortfarande som en nybörjare. Jag kommer att fortsätta med denna vana även när det gått ett år. Det här är en resa som kommer att vara livet ut. Jag har inte ångrat mig en sekund att jag gav mig själv det löftet. 

Jag mediterar med hjälp av appen Headspace på morgonen och sedan början av detta året även enligt Kirtan Kriya på kvällen.

Vad har då meditationen gett mig? Problemet är att det är något som är snudd på omöjligt att beskriva med ord. Men jag ska göra ett försök. Tillsammans med yoga har meditation bland annat lett till följande för mig: 

- Jag har väldigt mycket lättare att komma ned i ett totalt avslappnat tillstånd. 

- Jag tänker mer klart och har lättare att se strukturer och helhetsbilden i olika situationer. 

- Jag har blivit mer kreativ. 

- Jag känner mer kärlek till mig själv och har lättare att förlåta mig själv för misstag jag gör. 

- Jag sover enormt mycket bättre. Så pass bra att jag idag behöver mindre sömn för att känna mig utvilad. Numera är jag sällan trött när klockan ringer kl 06, och jag har till och med börjat stiga upp 05.30 vissa morgnar för att få längre tid för meditation och yoga. Jag går helst och lägger mig senast kl 22 på kvällen.

- Jag har lättare att ge mig själv pauser när livet rullar på för fort. 

- Mitt liv känns helt enkelt mer meningsfullt sedan jag började meditera.
___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.


Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.