Torka blöta skor med gula ärtor

Nu börjar våren verkligen vara i antågande, men bara för några veckor sedan var det mycket snö och slask ute. Då kom vår 7-åring hem med sjöblöta skor var och varannan dag. Det var svårt att få de fodrade vinterkängorna att torka. Jag testade att ställa dem upp och ned över elementen men det kunde ta uppemot två till tre dygn innan skorna var helt torra. Nyligen fick jag tipset av Annie som skriver bloggen Annies Enkla att det går utmärkt att torka upp blöta skor och stövlar genom att fylla dem med svenska gula ärtor. Hon tipsade på sitt Instagram.


Jag köpte dessa gula ärtor som kostade drygt 10 kronor per förpackning. Ärtorna har superbra uppsugningsförmåga. Fyll skorna med ärtor och låt stå över natten och häll sedan ut på morgonen. De ärtor du använt kan du sedan låta ligga på en plåt eller liknande och torka upp igen. Sen kan du spara dem och återanvända om och om igen till att torka blöta eller fuktiga skor. Det är dock inte en god idé att koka ärtsoppa på dem efter att de agerat som sko-torkare.

Ett tips om skorna börjat lukta illa är att sedan du fått skorna torra strö bikarbonat i dem. Låt stå några timmar och dammsug sedan upp. Bikarbonat är fenomenalt på att ta bort dålig lukt. Jag köper storpack av bikarbonat och köper 1 kg HÄR.___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.


Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.