De tidigare två somrarna på vår gård har DENNA blåbärstårta varit ett återkommande inslag och sommarens favoritfika. I år på vår tredje sommar på gården har ett nytt recept dykt upp och kvalat in som favorit hitintills. Det är en bärpaj som är glutenfri och utan vitt socker (dock inte Paleo). Receptet passar till vilka bär du för tillfället har plockat eller har hemma i frysen. Med denna paj kan du göra:
Rabarberpaj
Blåbärspaj
Vinbärspaj
Äppelpaj
Du kan göra den med rabarber i början av sommaren, för att sedan använda blåbär följt av vinbär (röda och/eller svarta) och till hösten passar äpplen vända i äkta kanel alldeles perfekt! Med detta recept lägger du till vilka bär eller frukt som du vill!
Paj med röda vinbär. |
Knäckig rabarberpaj med vispgrädde. |
RECEPT SARAS BÄRPAJ
Bär så det täcker med råge en normalstor pajform (t ex rabarber, blåbär, röda vinbär, äpplen)
125 gram ekologiskt smör
3 deciliter ekologiskt havregryn
2,5 deciliter ekologiskt mandelmjöl
1 deciliter ekologiskt kokossocker
1 tesked ekologiskt bakpulver
0,5 tesked ekologiskt vaniljpulver
0,5 deciliter ekologisk ljus sirap
Gör så här:
- Smält smöret.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll ned i kastrullen med smält smör.
- Tillsätt sirapen sist och blanda ihop allt.
- Smörj en normalstor pajform och ös på med bär eller frukt av valfritt slag.
- Lägg på pajsmulet över bären/frukten.
- Grädda i 200 grader i 20 minuter.
Servera med vispad ekologisk grädde.
Vill du få mer inspiration kring hur du kan ställa om till en hållbar livsstil? Följ Saras Eviga på Instagram, Facebook och Youtube. Välkommen!
Vill du läsa mer om livet på vår gård så följ mig på Instagramkontot Gården i Bergslagen. Där berättar jag om stort och smått gällande det hållbara livet på vår 1700-talsgård.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.