Grön ärtröra (Paleo)

Idag tänkte jag dela med mig av recept på två fantastiska röror som jag gjort några gånger i sommar. Först ut är en grön ärtröra. Det var Anna Sparre som tipsade om detta recept i hennes podd 4Health med Anna Sparre, avsnitt 289: Bli mejerifri: Så gör du. Varför och hur. Praktiska tips för att äta en naturligt mjölkfri kost. Som vanligt anpassar jag och gör om lite, så här delar jag min variant av receptet. 

 
RECEPT GRÖN ÄRTRÖRA

5 deciliter ekologiska frysta gröna ärtor (gärna svenska)
1 ekologisk vitlöksklyfta
1 ekologisk citron (även skalet)
0,75 deciliter ekologisk olivolja (eller MCT-olja)
1/2 tesked oraffinerat havssalt (jag använder detta)
lite nymortlad ekologisk svartpeppar

Gör så här:

- Tina ärtorna.
- Riv skalet från citronen samt pressa i saften.
- Mixa de tinade ärtorna, skalet och saften från citron, olivolja/MCT-olja och salt med en handmixer. 
- Hacka vitlöksklyftan fint och rör i. 
- Mortla svartpeppar och krydda efter tycke och smak. 

Ät den som en dipp till grönsaksstavar eller en röra till maten. Den passar t ex väldigt bra tillsammans med lax. Eller varför inte som ett pålägg på detta goda fröknäcke.


Ärtröran passar jättebra till lax.

Grön ärtröra och nöt-dipp. HÄR hittar du receptet på nöt-dippen.För några år sedan delade jag ett annat recept på ett liknande recept, ärthummus. HÄR hittar du det.Vill du få mer inspiration kring hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram, där heter jag Saraseviga. Vill du läsa mer om livet på vår gård så följ mig på Instagramkontot @garden.i.bergslagen. Där berättar jag om stort och smått gällande det hållbara livet på vår 1700-talsgård.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen!

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.