Saras Eviga i filmformat

Jag har en längre tid känt frustration över att det är så mycket som jag vill dela med alla dem som läser min blogg och de som följer mig på Instagram som aldrig blir av p.g.a att tiden inte räcker till. Att skriva ett blogginlägg eller ett inlägg på Instagram tar tid. Mycket längre tid än man kanske kan tro. Alla ni som bloggar vet vad jag talar om. Ett genomsnittligt blogginlägg lägger jag några timmar på. Är det ett mer faktaspäckat inlägg kan det handla om uppemot 10 timmar. Det ska fotas och skrivas, rättstavas och funderas, ändras, faktagranskas för att till sist kunna publiceras.

En stor inspirationskälla för mig är Stina Wollter som genom sitt konto på Instagram verkligen når ut med sina tankar genom att hon filmar och pratar direkt till sina följare. Jag tänker att om jag börjar filma ibland så kan jag dela många fler av mina tankar fångade just i stunden så att även ni kan ta del av dem. Tanken är att min blogg och mitt Instagramkonto(@saraseviga) fortsätter på samma sätt som tidigare. Jag kommer alltså att fortsätta lägga upp inlägg regelbundet. Men jag har ibland så mycket som jag vill dela med er, tankar kring att leva hållbart, så med filmerna kan jag nå ut med ännu mer.


Att leva hållbart för mig innefattar både den personliga hållbarheten. Att som människa hålla livet ut. Att inte bara överleva utan faktiskt blomma ut, på riktigt! Vad behöver vi människor för att må bra och växa? Vad behöver vi ta bort som förminskar oss och gör oss sjuka, antingen rent fysiskt eller i själen? Hur kan vi äta bättre på ett sätt som stärker vår hälsa istället för bryter ned den? Att få dela recept på riktigt bra mat är ett av många sätt som jag försöker inspirera genom. För mig handlar min blogg om allt det: Jag vill kunna inspirera till ett mer hållbart liv - på det personliga planet. Men det handlar lika mycket om hållbarhet i ett globalt perspektiv. Hur tar vi hand om varandra och vår planet och allt liv som finns här, så att även det kan växa och frodas? Hur kan jag som individ leva så att jag inte tar mer än jag faktiskt behöver från Jordens resurser? Hur kan jag leva för att även andra i min omgivning och hela vår planet inte ska ta skada?

Ett helt annat sätt som jag vill påverka både den personliga och globala hållbarheten är att jag vill informera och belysa mäns våld mot kvinnor då det är ett så stort samhällsproblem, både på ett individuellt, personligt plan för väldigt många, och på ett globalt sätt då detta är ett stort problem över hela världen.

Mitt mål med Saras Eviga är att jag vill inspirera er som följer mig genom att dela hur jag resonerar i dessa frågor, för att kanske kunna så frön även hos någon annan. Jag tror inte på något sätt att jag sitter inne med den enda sanningen eller ens att allt jag klurat ut alltid blir bra i slutändan. Min tanke är att jag i min version av att leva hållbart (som hela tiden omformas, växer och förändras) kan inspirera andra att ta steg mot en mer hållbar livsstil. Så att andra kan hitta sina sätt att leva hållbart. Jag vill helt enkelt inspirera genom att dela med mig av mina tips och trix, tankar och funderingar kring hållbarhet!!!

Tankarna och funderingarna kring hållbarhet är många och jag har ibland så många tankar kring detta att det nästan bubblar över. Väldigt ofta har jag känt en frustration över att jag har så mycket som jag vill dela, men som aldrig kommer ut. Att skriva ett blogginlägg tar som sagt tid, mycket mer än man kanske kan tro. Samma gäller även ett enkelt litet inlägg på Instagram. Det tar oerhört mycket tid i anspråk. Det innebär att väldigt många tankar och funderingar som jag EGENTLIGEN vill dela med er aldrig kommer fram och når därför inte ut. Genom att börja filma när jag "tänker högt" kring allt detta, stort som smått, så kan jag förmedla och dela med mig av så oerhört mycket mer. Det är åtminstone vad jag hoppas.

Jag har de senaste dagarna fått feedback efter att jag började berätta om mina funderingar kring detta på mitt Instagramkonto (HÄR hittar du mig på Instagram). Flera av mina följare på Instagram önskar t ex att det kommer finnas text till mina filmer, för att de som är döva eller hörselskadade, men också personer som av olika anledningar inte kan ha ljudet på när de tittar på film. Jag tar till mig av detta och kommer försöka så gott jag kan att skriva text till framförallt filmer som jag själv tycker är extra viktiga. Kanske kommer jag inte alltid att göra det (återigen tidsaspekten - tiden som inte räcker till). Det kommer nog att bli filmer ibland på Stories på Instagram som tyvärr inte kommer att textas. Jag lovar dock att alla viktiga filmer kommer finnas tillgängliga med förklarade text. Det går nämligen att ladda upp dem i efterhand på IGTV och där kan jag skriva en förklarade text till vad filmen handlar om. 

Stort tack för alla som varit med och gett feedback, med både stöttande hejarop och med synpunkter kring vad jag bör tänka på. Jag tar till mig och lyssnar till er alla. Så stort tack!!! Det är med skräckblandad förtjusning som jag tar mig an detta. Att bortse från den självkritiska rösten som gärna vill kunna välja vilken bild jag visar upp i sociala medier, att helt osminkad och med ett icke-tillrättalagt yttre bara strunta i den inre kritikern och bara göra detta. För jag påminner mig om att det jag säger är viktigare än hur jag ser ut. Tänker mycket på Mia Skäringer som pratar om att vi alla är ful-vacker-stark-svag-jag. Det är så lätt att bara visa upp den redigerade, tillrättalagda bilden av sig själv. När jag filmar mig själv finns inte den möjligheten, men jag kan inte låta bli att filma av rädsla för hur jag ser ut. Så nu kastar jag mig bara ut och gör detta.

Jag är löjligt nöjd över mitt loppis-fynd i förra veckan, den här hoodien som jag hittade på Myrorna för 69 kronor . Den var så mycket "Sara". Den glittrade massor på KonMari-språk skulle man kunna säga. Genom att köpa kläder second hand så är köpet inte med och bidrar till att tära på jordens resurser, jämfört med att köpa nya kläder där resurser måste tas från vår kära Moder Jord.

För att kunna se kommande filmsnuttar så behöver du ha ett Instagramkonto då jag åtminstone till en början börjar med att lägga upp filmerna där.


___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.