Nöt-dipp (Paleo)

Även detta recept har jag hittat hos Anna Sparre. I avsnitt 289 där hon pratar om hur och varför man blir mejerifri delade hon med sig av det och på hennes blogg (HÄR) hittar ni receptet i skriven form hos henne.

Denna dipp, eller röra om du så vill, kan du t ex äta som dipp till t ex grönsaksstavar eller som ett tillbehör till maten. Röran funkar också utmärkt som pålägg på mjukt eller hört bröd, t ex mitt fröknäcke

 
RECEPT NÖT-DIPP (PALEO)

2 deciliter ekologiska osaltade naturella nötter (t ex jordnötter, cashewnötter eller sötmandlar)
2 stycken ekologiska tomater, eller 5-7 eko cocktailtomater
1 klyfta ekologisk vitlök
1 matsked ekologisk tomatpuré
1 matsked ekologisk olivolja (eller MCT-olja)
1 kruka ekologisk koriander
Saften av 1 ekologisk lime eller 1/2 eko citron
1/2 tesked oraffinerat havssalt (jag använder detta)

Gör så här:

- Hacka vitlöksklyftan fint

- Mixa allt övrigt med en stavmixer. Enklast är i en diskad glasburk som stavmixern kan komma ned i. Jag brukar använda de från Kung Markatta som vi köpt med kokosolja i (dessa).

- Rör sist i den finhackade vitlöksklyftan.

Klart!

Dippen håller i flera dagen i kylskåp, säkert upp till en vecka.Vill du få mer inspiration kring hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram, där heter jag Saraseviga. Vill du läsa mer om livet på vår gård så följ mig på Instagramkontot @garden.i.bergslagen. Där berättar jag om stort och smått gällande det hållbara livet på vår 1700-talsgård.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen!

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.