Grönkålssallad med granatäpple (Paleo)

Den här superenkla salladen gjorde en vän till oss nyligen. Den är så god och sprängfylld med näring. Faktum är att grönkål är ett av de grönsakerna som innehåller mest näring av alla växter på vår planet! Den tillhör kål-familjen och när du äter grönkål får du i dig vitamin A, vitamin B1, B2, B3, B6, vitamin C, vitamin K, järn, fosfor, mangan, kalcium, koppar, kalium och magnesium. Att äta mer grönkål är alltså ett utmärkt sätt att få i sig stora mängder näring. Förutom alla dessa näringsämnen innehåller grönkål starka antioxidanter som skyddar din kropp från oxidativ stress från fria radikaler. Oxidativ stress antas vara de främsta drivkrafterna för åldrande och många sjukdomar, inklusive cancer. Mer grönkål åt folket med andra ord!


RECEPT GRÖNKÅLSSALLAD MED GRANATÄPPLE

Räcker till 3-4 personer

Ca 125 gram ekologisk grönkål (jag köper denna)
Ekologisk kallpressad olivolja (jag använder denna)
Salt (jag använder detta)
En näve fryst ekologiska granatäppelkärnor (jag använder dessa)

Ta bort stammen från grönkålen och hacka bladen fint. Ju mindre du hackar desto godare! Häll över rikligt med olivolja och salta. Massera sedan grönkålshacket med händerna. Knåda ordentligt så grönkålen blir mjuk. Avsluta med att strö över granatäppelkärnor.

Klart!

Har du inte granatäppelkärnor hemma i frysen så går det lika bra att hacka ned ett äpple i små kuber och blanda detta i salladen istället.


Vill du ha fler recept på hur du kan använda grönkål? Kolla in mitt recept på grönkålschips HÄR.

 


Källor:

9 hälsofördelar med grönkål som stöds av vetenskapen, Växtbaserat.se.
___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.