Enkelhet

Enkelhet.
Jag kommer tillbaka till detta gång på gång.
Att livet levs bäst i enkelhet.
Att inte försöka pressa in maximalt i kalendern.
Att inte köpa allt som är snyggt och som tilltalar mig.
Att inte nappa på alla erbjudanden, hur fantastiska de än må vara.
För min lycka ligger inte där. Den ligger i enkelheten.
De kvaliteter i livet som ger mig mening finns inte i saker eller en fullspäckad almanacka, utan i något annat.
I mötet med andra människor.
I mötet med dem jag älskar och dem jag tycker om.
I mötet med naturen.
I mötet med mig själv.
Jag har sanningen inom mig och behöver inte leta utanför för att må bra.

Det är när jag skalar bort som mitt verkliga jag kan komma fram.
Det är då jag ser klart vad jag behöver.
Det är då jag kan möta mina medmänniskor och verkligen SE dem.
Det är då mitt sinne stillas och jag ser livet klart.


I helgen kommer jag att rensa ordentligt här hemma. Trots att jag gjorde min KonMari-resa för några år sedan så letar sig ändå saker in i vårt hem och vissa kläder har jag växt ifrån och gillar inte längre. Så garderoben kommer få en ordentlig genomgång, där allt som inte glittrar skänks vidare till en second hand-butik. Jag och barnen ska rensa i deras pysselskåp som svämmar över och inte har någon ordning.

Bara att ha bestämt att vi ska göra detta gör att det redan känns bättre! Har du saker eller aktiviteter som du vill skala bort? Påverkas du på samma sätt som mig, med ett lugnare sinne då inte hemmet svämmar över av oreda, av saker som tar energi från dig? Berätta gärna vad enkelhet betyder för dig, eller tvärtom, vad ett liv med maximalt med saker och aktiviteter gör för dig, genom att lämna en kommentar till detta inlägg.

Vill du läsa mer om detta med att leva enkelt så kolla in fliken Minimalism i menyraden här på min hemsida. T ex kan du läsa om vad KonMari är och hur jag gått tillväga (HÄR), och i ett inlägg delar jag med mig av några praktiska tips på hur du kommer igång om du liksom jag tilltalas av att leva enkelt. Det inlägget kan du läsa HÄR.

Nu önskar jag dig en riktigt fin helg! Vi hörs igen i nästa vecka.___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.