Paleodrottningens bananpannkakor

Har du övermogna bananer och vet inte vad du ska göra av dem? Här kommer ett supergott recept!

Igår hade jag besök av min fina vän Elin som driver kontot Paleodrottningen på Instagram, Facebook och en blogg med samma namn. Jag beklagade mig över att jag hade fyra bananer som var alldeles för övermogna och jag var inte sugen att göra mitt bananbröd av dem denna gång. Hon tipsade om att göra pannkakor av dem och sagt och gjort. Jag blandade och mixade under tiden som Elin under tiden hittade på vad vi kunde ha i. Resultatet blev så gott att dessa kommer jag definitivt göra igen när jag har övermogna bananer över. Ett perfekt sätt att ta tillvara på och undvika att behöva slänga mat. 

Jag lägger in länkar till de råvaror jag använder, men det finns såklart fler bra ekologiska råvaror och inköpsställen än de jag tipsar om.

Paleodrottningens bananpannkakor på loppisfyndat fat.

RECEPT PALEODROTTNINGENS BANANPANNKAKOR
Räcker till 4 personer

4 övermogna bananer
6 ekologiska ägg
1,5 deciliter ekologiskt mandelmjöl
2 matskedar kollagenpulver
3 matskedar ekologiskt nyponpulver (eller kakao om du hellre vill ha chokladsmak)
3 matskedar ekologiskt potatismjöl

Gör så här:

- Skala bananerna och lägg i skål. Kläck i äggen och mixa ihop med stavmixer.

- Blanda mandelmjöl, kollagenpulver, nyponpulver, potatismjöl och salt i en skål och blanda ihop. 

- Häll den torra blandningen i skålen med ägg-banan-smet och mixa till en slät smet. Känns smeten för lös så lägg i lite extra mandelmjöl.

- Använd en liten soppslev för att få lika storlek på dina pannkakor. Stek i smör och förvara i ugn på 50 grader tills du stekt upp hela smeten.


Vill du ha fler goda recept på bananpannkakor? Kolla in denna stående favorit som jag gör regelbundet!

Vill du få mer inspiration kring hur du kan leva mer hållbart? Följ Saras Eviga på InstagramFacebook och YoutubeVälkommen! 

Vill du läsa mer om livet på vår gård så följ mig på Instagramkontot rden i Bergslagen. Där berättar jag om stort och smått gällande det hållbara livet på vår 1700-talsgård. 

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.