Mums filibabba kyckling (Paleo)

 Vi äter en hel del kyckling. Jag har i flera år gillat mitt recept på kycklinglårfilé i ugn och det har varit en stående favorit. Men nu var det hög tid att hitta fler goda recept på kyckling, då man oavsett hur gott det är tröttnar om man äter samma rätt för många gånger. Variation är nödvändigt! Jag var i akut behov av goda recept på kyckling och gissa OM jag hittat och testlagat goda recept på kyckling den senaste månaden?!!! Så pass att jag tänker dela tre av dem med er läsare. Recept som jag delar här på bloggen är så gott som alltid provlagade flera gånger för att säkerställa att de är recept som håller i längden och som går att göra om och om igen för att de är så bra. 


Först ut bland de tre recepten på kyckling kommer här ett som jag valt att kalla för mums filibabba kyckling. För det är vad det är! Så gott och gillat av både vuxna och barn. 

Receptet är på 1 kg kyckling men du kan såklart halvera eller öka på beroende på hur mycket kyckling du vill tillaga. Jag gillar att göra mycket då jag gärna äter kall kyckling som dagens första mål under de kommande dagarna efter att jag tillagat den. 

RECEPT SARAS MUMS FILIBABBA KYCKLING

1 kg kyckling (kycklinglårfilé eller kycklingfilé)
4 matskedar ekologisk kallpressad olivolja
1,5 matskedar ekologisk honung
4 pressade ekologiska vitlöksklyftor
3 teskedar ekologiskt paprikapulver
3 teskedar ekologisk spiskummin
1 tesked ekologisk äkta ceylonkanel
1,5 teskedar ekologisk sambal oelek (kan uteslutas)
1,5 teskedar oraffinerat havssalt (jag använder detta)

Gör så här:

- Blanda olivolja, honung, pressad vitlök, paprikapulver, spiskummin, kanel, sambal oelek (om du vill ha det) och salt i en stor bunke.

- Om du har kycklinglårfilé så lägg i filéerna som de är. Om du har kycklingfilé och de är stora så skär dem i två eller tre mindre delar och lägg i bunken med marinaden. Rör om tills kycklingen är täckt av marinad överallt.

- Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek i 5-6 minuter på varje sida. Tänk på att olivolja är känslig och inte bör upphettas för mycket så välj inte för hög temperatur när du steker.

Skiva gärna upp kycklingen innan servering om du vill. Servera med t ex ugnsrostad sötpotatis (recept HÄR) och en god sallad och gärna råa rotfrukter så som skivad kålrabbi eller vitkål som du skärt upp med osthyvel. 

Om du vill så blanda denna kalla sås (Obs; den är inte Paleo)

RECEPT KALL SÅS (ej Paleo)

2 deciliter ekologisk turkisk yoghurt 
1 pressad ekologisk vitlöksklyfta
1 tesked ekologisk balsamvinäger
1 tesked ekologisk honung
2 kryddmått oraffinerat havssalt
1 kryddmått svartpeppar

Blanda allt. Klart!
Vill du få mer inspiration kring hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram, där heter jag Saras Eviga. Vill du läsa mer om livet på vår gård så följ mig på Instagramkontot rden i Bergslagen. Där berättar jag om stort och smått gällande det hållbara livet på vår 1700-talsgård. På Min resa till hälsa delar jag med mig av hur jag bland annat genom runstreak (springa 20 minuter varje dag) påverkar min hälsa och förbättrar min sömn.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen! 

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.