Chocolate blueberry cookies (Paleo)

Jag har nu testat att göra de glutenfria kakorna som jag delade recept på tidigare i veckan i en variant som är Paleo för er som hellre föredrar det. De blev precis lika mättande och precis lika goda som den glutenfria varianten (som innehöll havregryn). Kakor som dessa kan med fördel bli en lyxig frukost eller det perfekta fikat att ha med på en utflykt till skogen. 

Det är förövrigt mitt tips nu inför helgen. Ta er ut i skogen. Vi människor är en del av naturen. Vi har främjat oss från naturen så till den milda grad att vi glömt bort att vi är ett och samma. Att vi hör ihop och är ett och samma är en av alla anledningar till att vi mår så himla bra när vi kommer ut i skogen. Vi kommer närmare vår älskade Moder Jord. Vi känner samhörighet och ser det stora i att vi alla hör ihop. Vi är alla en del av ett stort fantastiskt ekosystem. Tyvärr så har vi gått väldigt vilse. Men gå ut i skogen och hitta ditt ursprung. Känn kraften och låt naturen bära dig.  

Jag önskar er alla en riktigt, riktigt fin helg.


RECEPT CHOCOLATE BLUEBERRY COOKIES (PALEO)


12 stycken

3 stycken ekologiska bananer 
1 deciliter ekologiskt jordnötssmör 
1 tesked oraffinerat havssalt (jag använder detta)
2 matskedar ekologisk ceylonkanel (jag köper storpack och använder denna)
5 matskedar ekologiskt kakao
4 deciliter ekologiskt mandelmjöl (jag använder detta)
1 deciliter ekologiska chiafrön
1,5 deciliter ekologiska blåbär (till topping)

Gör så här:

- Sätt ugnen på 200 grader.

- Smörj en plåt med ekologiskt smör (eller använd bakplåtspapper).

- Mosa bananerna med en gaffel på en tallrik och för sedan över till en skål. Tillsätt jordnötssmör och och rör ihop. Blanda sen i salt, kanel och kakao tills allt blandats väl.

- Tillsätt sist mandelmjöl och chiafrön och rör om till en smet.

- Forma till 12 bollar och fördela ut dem på plåten. Enklast för att få smidiga bollar som inte kladdar är att forma med lätt fuktade händer. Platta sedan till bollarna så de får formen av cookies. 

- Toppa med frysta blåbär som du trycker in lite i kakorna.

- Grädda i 20 minuter i mitten av ugnen. 

Klart!

De kakor som ni inte äter upp direkt kan förvaras i kylskåpet och går även utmärkt att frysa. 




Vill du få mer inspiration kring hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram, där heter jag Saras Eviga. Vill du läsa mer om livet på vår gård så följ mig på Instagramkontot rden i Bergslagen. Där berättar jag om stort och smått gällande det hållbara livet på vår 1700-talsgård. På Min resa till hälsa delar jag med mig av hur jag bland annat genom runstreak (springa 20 minuter varje dag) påverkar min hälsa och förbättrar min sömn.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen! 

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.