Granola bar chocolate cookies (glutenfria)

Dessa granola bar chocolate cookies har jag komponerat ihop själv. De är sötade med bananer och är glutenfria. Havregryn, chiafrön och mandelsmör/jordnötssmör ger mättnad. Kanel ger kroppen viktiga antioxidanter och kakao ger en härlig smak av choklad som gör dessa kakor oemotståndliga. De passar perfekt att ha med på utflykten i skogen. De mättar bra och passar perfekt som ett mellanmål. Kakorna går även utmärkt att frysa. 

Jag ska även testa att ersätta havregryn med mandelmjöl för er som hellre vill ha kakor som är Paleo. Jag återkommer när jag testat om det blev bra eller inte.


RECEPT GRANOLA BAR CHOCOLATE COOKIES (GLUTENFRIA)

12 stycken

3 stycken ekologiska bananer 
1 deciliter ekologiskt mandelsmör eller jordnötssmör
1 tesked oraffinerat havssalt (jag använder detta)
2 matskedar ekologisk ceylonkanel (jag köper storpack och använder denna)
5 matskedar ekologiskt kakao
1 deciliter ekologiska chiafrön
4 deciliter ekologiska glutenfria havregryn (jag använder dessa)
1,5 deciliter ekologiska blåbär (till topping)

Gör så här:

- Sätt ugnen på 200 grader.

- Smörj en plåt med ekologiskt smör (eller använd bakplåtspapper).

- Mosa bananerna med en gaffel på en tallrik och för sedan över till en skål. Tillsätt mandelsmör/jordnötssmör, salt, kanel och kakao och rör ihop tills allt blandats. 

- Blanda sist i chiafrön och havregryn och blanda ordentligt.

- Forma till 12 bollar och fördela ut dem på plåten. Enklast för att få smidiga bollar som inte kladdar är att forma med lätt fuktade händer. Platta sedan till bollarna så de får formen av cookies. 

- Toppa med frysta blåbär som du trycker in lite i kakorna.

- Grädda i 20 minuter i mitten av ugnen. 

Klart!

De kakor som ni inte äter upp direkt kan förvaras i kylskåpet och går även utmärkt att frysa. 


Platta ut bollarna till cookies.

Toppa med frysta blåbär.

Granola bar chocolate cookies.Vill du få mer inspiration kring hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram, där heter jag Saras Eviga. Vill du läsa mer om livet på vår gård så följ mig på Instagramkontot rden i Bergslagen. Där berättar jag om stort och smått gällande det hållbara livet på vår 1700-talsgård. På Saras Eviga Runstreak delar jag med mig av min resa att springa 20 minuter varje dag för att stärka min hälsa och förbättra min sömn.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen! 

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.