Chiapudding à la pepparkaksdeg

Tänk chiapudding i en kombination som både smakar och på tungan känns precis som pepparkakdsdeg! Här nedan delar jag receptet som ger dig just det. Jag tillhör själv inte dom som smygåt pepparkaksdeg innan pepparkaksbaket när jag var yngre, men vet att många är svaga för degen som smakar så mycket jul. Jag har hört flera som sagt att de tycker att degen till och med är godare än de färdiga pepparkakorna.


Idag delar jag ett recept som jag kom på lite av en slump, som visade sig bli en underbar smakkombination som på många sätt påminner om just pepparkakdsdeg. Det kommer att uppfylla din önskan att smaka på pepparkakdeg, fast med ingredienser som stärker hälsan istället för de som bryter ned den. I vanlig pepparkaksdeg finns t ex väldigt mycket socker, nåt som på inga sätt stärker hälsan. På tal om socker så läs gärna Kostfondens kampanj Syna sockret som pågår just nu. HÄR kan du läsa den. Alla knep för att minska ned på sitt sockerintag är en bra steg för din hälsa anser jag!

När jag gjorde denna chiapudding och toppade med en klick ekologiskt mandelsmör högst upp så var det just pepparkaksdeg som kom upp för mitt inre. Kombinationen av en chiapudding med pepparkakskryddor och ett krämigt mandelsmör blev en otrolig hit. Som vanligt vill jag dela de bästa recepten med er läsare så att fler kan ta del av dem. Ät denna chiapudding som frukost, mellanmål eller varför inte som en hälsosam efterrätt.

Jag funderar på att lägga upp en underkategori på min hemsida under recept där jag samlar alla recept som har med julen att göra. Skulle ni uppskatta det?


RECEPT CHIAPUDDING À LA PEPPARKAKSDEG

Räcker till 4 personer.

5 deciliter ekologisk havremjölk (mandelmjölk om du kör Paleo) Jag använder denna.
1 matsked ekologisk pepparkakskrydda (recept hittar du HÄR)
1 deciliter ekologiska chiafrön (Jag använder dessa)

Blanda pepparkakskryddan med havremjölken tills det blandat sig väl. Tillsätt chiafrön och rör om till de börjar suga upp vätska. Ställ i kylskåp en timme, eller över natten.

Servera chiapuddningen med en rejäl klick ekologiskt mandelsmör (jag använder detta, men du kan också göra eget). Toppa gärna med frusna ekologiska lingon, skivad banan och kokoschips.


Nu önskar jag dig en riktigt, riktigt fin onsdag! Vi ses snart igen.___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.