Picklad rödlök

För en tid sedan delade hälsocoacherna Lotta och Victoria som driver företaget Vitalista och som gör podcasten Hälsosnack med Lotta och Victoria ett recept som lät så gott. Jag har länge velat testa att göra picklad rödlök, men alla recept jag kollat upp innan har innehållit en ganska stor mängd socker, och eftersom detta är något som jag vill undvika så mycket jag kan så har jag inte kommit mig för att testa tidigare. Det var inte förrän jag såg Lotta och Victorias recept som inte innehöll något socker alls som jag kände att detta måste jag bara testa. Det lät helt enkelt för gott för att inte prova. Här hittar du deras recept. Eftersom jag varken hade oregano eller rödvinsvinäger hemma så gjorde en egen variant som blev riktigt god. Jag använde även en lite större mängd olja än de gjorde. Här nedan kan du se hur jag gjorde.

Jag vill också passa på att tipsa om Lotta och Victorias podcast. Det är en av ganska få poddar som jag följer och lyssnar till regelbundet och här har lärt mig mycket när det gäller hälsa och välmående. I avsnitt 64 och 65 hade jag själv den stora förmånen att få gästa dem och tala om det som står mitt hjärta nära, d.v.s hur man kan kemikaliebanta hemma för att få bort de värsta bovarna av skadliga kemikalier som vanligtvis gömmer sig i våra hem och i vår vardag. Här kan du läsa mer om dessa avsnitt samt lyssna på dem.RECEPT PICKLAD RÖDLÖK

1 1/2 (eller två små) ekologiska rödlökar
2 deciliter ekologisk kallpressad olivolja
1 matsked hackad färsk ekologisk citronmeliss (eller annan färsk krydda, t ex oregano, mynta eller timjan)
1 matsked ekologisk balsamvinäger

Den picklade rödlöken håller två dagar i kylskåp. Enligt boken Happy Food - om hur mat och lycka hänger ihop, av Niklas Ekstedt och Henrik Enhart (sidan 228) så ska man vara försiktig med just lök och även hackad sallad då det efter några dagar börjar bildas elaka bakterier. Om jag ska ge ett riktigt bra boktips så här inför helgen så är det just den boken som är riktigt, riktigt bra!

Den vackra skålen har jag fyndat på second hand, liksom kökshandduken. Jag dekorerade med blad från mynta, gräslök och persilja då alla dessa tre kryddor växer och frodas i vår trädgård just nu. Gräslöken blommar och är otroligt vacker. Vad väljer just du att smaksätta och dekorera din picklade rödlök med? 

Nu vill jag önska alla mina fina läsare en riktigt skön och avkopplande helg. Ut och njut av sommaren, värmen och solen. Låt solen få skina på dig så ses vi igen i nästa vecka.

Jag avslutar med en bild på de underbart vackra pioner som jag fick av vår granne igår.___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.