Glass med gott samvete

När vi vill lyxa till det med efterrätt på helgen så händer det att vi mumsar på rawfood-glass med hemmagjord chokladsås eller kolasås.

Glass är nåt som jag i flera år undvikit på grund av att den glass man oftast köper antingen helt eller till allra största delen består av till största delen tillsatser och icke naturliga råvaror. Men förra sommaren fick jag höra talas om Lily & Hannas Rawfood Icecream. Det är glass gjord av rena råvaror och helt fri från tillsatser, socker, mjölk och gluten. Glassarna är även utan animaliska produkter och passar därför även om man är vegan.

Glassarna innehåller bland annat cashewnötter, agave sirap, kallpressad kokosolja, vaniljpulver, jordgubbar (riktiga jordgubbar och inte en artificiell smak av jordgubb som annars är vanligt), kakao, havssalt mm. Bara rena råvaror och inga tillsatser alls. Alla råvarorna är ekologiska.

Denna glass är sååå god och tillsammans med min hemmagjorda chokladsås eller kolasås så blir det en underbar efterrätt som man kan njuta av med fullgott samvete! Båda såserna innehåller dock en liten mängd socker, men denna kan bytas ut mot kokossocker om man vill undvika vitt socker helt.

Jag köper glassarna på Ica Krämaren i Örebro, som jag själv bett att ta hem dessa glassar. Om du inte hittar dem i din lokala butik så fråga om de inte kan ta in glassarna i sitt sortiment.

Ta fram glassen en stund innan du ska njuta av den, jag brukar plocka fram den då jag börjar koka choklad/kolasåsen, d.v.s 20 minuter innan vi ska äta glassen. Då är den lagom mjuk och som godast att äta.RECEPT MIN EGEN CHOKLADSÅS

2 1/2 dl ekologisk vispgrädde
25 gram ekologiskt smör
1 msk ekologiskt råsocker (kan bytas mot kokossocker)
2 msk ekologiskt kakao
1 krm ekologiskt vaniljpulver
1 krm oraffinerat havssalt

Koka ihop och sjud på svag värme några minuter. Vill du få en mer kolaaktig konsistens så låt småputtra under omrörning i 20 minuter.


RECEPT MIN EGEN KOLASÅS

2 1/2 dl ekologisk vispgrädde
2 1/2 dl ekologiskt råsocker (kan bytas ut mot kokossocker)
2 1/2 msk ekologisk ljus sirap

Koka ihop grädde, socker och sirap i en kastrull på låg värme. Koka långsamt tills såsen tjocknar och får en ljusbrun fin färg. Det tar ca 20 minuter. Avsluta med att strö över lite oraffinerat havssalt.

Det är svårt att välja en favorit.

Lily & Hannas Rawfood Icecream - Cinnamon & Cardamom spice delight.

Lily & Hannas Rawfood Icecream - Chocolate love energy.

Lily & Hanna´s Rawfood Icecream - Happy strawberries & dream.

Lily & Hanna´s Rawfood Icecream - Cream caramel coconut bliss.


Som vanligt påminner jag om att jag inte är sponsrad av varken Lily & Hanna´s Rawfood Icecream eller något annat företag eller produkt som jag tipsar om här på bloggen, utan jag tipsar om det som jag själv gillar och som jag tycker håller måttet när det gäller ren mat fri från tillsatser och kemikalier, och som står i linje med min önskan att leva hållbart.

Älskar du glass och vill få mer tips på bra sån? Håll utkik så kommer ett supergott glassrecept under helgen här på bloggen, med glass som är nyttig och hälsosam och vansinnigt god! Här hittar du det.

Vill du inte missa när jag uppdaterar med nya inlägg här på bloggen så går det bra att anmäla sin mailadress i fältet till höger så får du ett mail varje gång jag uppdaterar (går bara att göra via en dator och inte via mobilen).

Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg i sommarvärmen. Själv ska jag njuta av ekologisk champagne ikväll tillsammans med min älskade, och smälta alla underbara intryck från vårt bröllop förra helgen. Allt gott önskar jag er!


Vill du att jag kommer och föreläser om skadliga kemikalier i vardagen eller på förskolan, vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.


CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.