Mellanmåls-paj

En lyxig frukost eller en smaskig efterrätt. Eller varför inte ett gott och mättande mellanmål.

Det här nyttiga, enkla receptet hittade jag hos @levasunt.nu på Instagram. Kontot drivs av en tjej som bestämde sig för att leva 100 dagar utan socker och vetemjöl. Hon är en riktig inspiratör som delar med sig av bilder på goda recept - utan just socker och vetemjöl. Hon kallar receptet nedan för Ugnsbakad gröt med bärbotten.

Jag väljer att kalla det för:


RECEPT MELLANMÅLS-PAJ


Räcker till 2 personer

ca 100 gram valfria ekologiska bär (jag tog ett halvt paket frysta ekologiska blåbär)
1 skivad ekologisk banan
Ekologisk kanel
Ekologisk agavesirap
1 1/2 dl ekologiska havregryn
1 ekologiskt ägg
1 tsk vaniljpulver

Lägg bären och skivad banan i botten på en ugnsfast form. Strö över kanel och ringla på agavesirap. Blanda havregryn med ett ägg och vaniljpulver. Bred havregrynsblandningen som ett täcke över bären och pudra lite kanel på toppen.

Grädda i ugn på 200 grader i 10-12 minuter.


Ekologiska blåbärSkivad banan.


Allt som behövs: Bär, banan, kanel, agavesirap, havregryn, vaniljpulver (inte med på bilden) och ägg.


Havregrynsblandingen har lagts på som ett täcke och det är dags att grädda i ugnen.Efter 10-12 minuter i ugnen är mellanmålspajen redo att avnjutas!Missa inte serien SÅ KEMIKALIEBANTAR DU HEMMA OCH PÅ FÖRSKOLAN I 7 STEG som startar här på bloggen på fredag. Under 7 veckor kommer jag att ge tips och råd kring hur man kan dra ned på de skadliga kemikalierna runt främst våra barn, men även oss vuxna. Först ut är lekrummet. Varje kommande fredag presenteras ett nytt område.

1. Lekrummet (8 maj)
2. Köket (15 maj)
3. Maten (22 maj)
4. Bland kläder och tvätt (29 maj)
5. Badrummet (5 juni)
6. Sovrummet (12 juni)
7. Utflykten (19 juni)___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.