Chokladbollspraliner

Jag gjorde dessa smaskiga chokladbollspraliner idag då jag var hemma och vabbade. Det var superenkelt och man slänger ihop den i ett nafs. Och de är oemotståndligt goda!

Här kommer receptet som kommer från kokboken Mera Vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo.RECEPT CHOKLADBOLLSPRALINER (ca 30 stycken)

2 dl ekologiskt havrekli
2 dl ekologiskt vetemjöl (jag tog dinkelmjöl)
1/2 dl ekologiskt råsocker
1/2 dl ekologiskt kakao
150 gram ekologiskt rumsvarmt smör
Ekologiska sesamfrön till att rulla bollarna i

Blanda allt förutom sesamfröna och rulla till bollar. Rulla dem i ekologiska sesamfrön. Förvara svalt i kylen eller frysen.

Annat smaskigt att rulla bollarna i är kokosflingor. Jag testade även att rulla dem med Kung Markattas blåbärspulver samt lingonpulver som gav en härlig lite syrlig kontrast.


Rulla chokladbollarna i lingonpulver eller blåbärspulver och det ger en liten syrlig kontrast till helhetsupplevelsen. Mycket gott!

Kung Markatta säljer ekologiskt lingonpulver och blåbärspulver, som är torkade och nermalda lingon och blåbär. Dessa pulver passar också bra att använda i smoothies och liknande. 


___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.