Ekologisk frukt och kosttillskott

Jag blir så där barnsligt lycklig när fruktskålarna hemma är överfyllda med frukt. För mig är det riktig livskvalitet att ha tillgång till mycket frukt och grönt, och det känns extra lyxigt så här på vinterhalvåret då kroppens reserver av vitaminer och antioxidanter ofta ligger på minus.

Och när det gäller frukt och grönt så är valet alltid ekologiskt. Det känns nämligen extra viktigt när det gäller frukt och grönt då dessa annars besprutas hårt, och rester av bekämpningsmedel allt som oftast finns kvar på de icke ekologiska frukterna.

Med ekologiskt i fruktskålen så äter man bara allt det nyttiga från frukterna och inget annat.Ett litet fat med en skivad citron finns alltid på bordet hemma. Jag pressar citronen i vattnet som jag dricker under dagen. 

Trots stort intag av frukt kompletterar jag med kosttillskott under vintern. Och en liten tesked ekologisk honung till alla familjemedlemmar varje morgon.


På höst och vinter äter jag alltid tillskott av D-vitamin. Just nu kör jag en kur med extra C-vitamin och zink. Zink gör att man bättre tar upp C-vitamin och därför tar jag dem tillsammans. 

Våra barn som är 3 och 5 år får D-vitamindroppar dagligen (BVC rekommenderar upp till 2 års ålder men vi som bor på denna mörka del av jordklotet behöver alla extra D-vitamin). Idag kom våra nya droppar från Holistic. Jag har hört mycket gott om dessa och både barn och vuxna kan ta dessa. De är baserade på ekologisk olivolja.


Jag köpte dropparna på Apotea för 137 kronor och de tar ingen fraktavgift för att skicka sina varor.

Så här kan man läsa om D-dropparna från Holistic:

D-vitamin har en roll i celldelningsprocessen och bidrar till:
*att bibehålla normal benstomme
*bibehålla normal muskelfunktion
*bibehålla normala tänder
*normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor
*normala kalciumnivåer i blodet

Dosering vuxna:
1–4 droppar (500–2000 IE) i ett glas vatten eller enligt rekommendation. Omskakas före användning.

Intag av D-vitamin kan öka behovet av extra magnesium.

Dosering barn
1–2 droppar (500-1 000 IE) per dag. Om barnet ammas och mamman intar 4 000 IE per dag eller mer så kan man sänka barnets dos till 1 droppe per dag eller varannan dag.

Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost.


Innehållsförteckningen för Holistic D-droppar. 


Vill du få tips och idéer hur du kan minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

1 kommentarer:

  1. Jag blir också lycklig av en fylld ekologisk fruktskål,)
    Här tas också d-vitaminer till hela familjen tror det är viktigare än vad gemene man tror att ta dessa små vitamintillskott.
    Fin dag önskar jag dig
    Annie

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.