I sommar har vi bakat glutenfria snabba frallor som görs på ett mjölmix. Tyvärr så är de mjölmixer jag sett på matvaruaffärer inte ekologiska och de innehåller en massa tillsatser. Därför beslutade jag att göra min egen mjölmix. Den här blandningen kommer från min vän Anya och den blir väldigt bra för vitt bröd.
Jag har lagt in länkar till de råvaror jag brukar använda, men se det bara som förslag.
RECEPT GLUTENFRI MJÖLMIX (FÖR VITT BRÖD)
Blir 750 gram mjölmix
30 gram ekologiskt durramjöl
360 gram ekologiskt potatismjöl
290 gram ekologiskt rårismjöl (ekologiskt majsmjöl går också bra)
50 gram ekologiskt tapiokamjöl
4 teskedar xantangummi eller 4 matskedar psyllium husk
Receptet på de glutenfria snabba frallorna vi bakat i sommar hittar du HÄR.
Vill du få mer inspiration kring hur du kan ställa om till en hållbar livsstil? Följ Saras Eviga på Instagram, Facebook och Youtube. Välkommen!
Vill du läsa mer om livet på vår gård så följ mig på Instagramkontot Gården i Bergslagen. Där berättar jag om stort och smått gällande det hållbara livet på vår 1700-talsgård.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.