Saras chokladbollar (glutenfria)

Vad är godare än chokladbollar på utflykten?! De här bollarna har jag komponerat ihop och de är sååå goda! De har varit ett stående inslag på våra skogsutflykter den senaste månaden. De är enkla att göra, utan vitt socker och såklart även glutenfria. Jag slutade helt med gluten i våras och har inga som helst planer på att börja igen då jag mår så oerhört mycket bättre sedan jag uteslöt gluten. Du kan ersätta vattnet med starkt, avsvalnat kaffe om du vill. Jag skippar det då jag inte mår bra av ens en liten, liten skvätt av kaffe. Vill man går de enkelt att göra även veganska.



RECEPT SARAS CHOKLADBOLLAR

Blir 15 stycken

150 gram ekologiskt smör, rumstemperatur (eller kallpressad kokosolja för veganska chokladbollar)
0,75 deciliter ekologiskt kokossocker
3 deciliter ekologiskt havremjöl (det mixar du enkelt själv av glutenfria havregryn)
4,5 matskedar ekologiskt kakao
3 matskedar vatten (kan ersättas med starkt kallt kaffe)
0,5 tesked ekologiskt vaniljpulver
0,5 tesked oraffinerat havssalt
Kokosflingor att rulla bollarna i

Gör så här:

- Börja med att ta ut smöret en stund innan så det har rumstemperatur. Blanda sedan smör och kokossocker. 

- Mixa havregryn till havremjöl. Enklast är det att fylla upp en glasburk med havregryn och mixa med en stavmixer. 

- Blanda sedan havremjölet och alla övriga ingredienser i skålen med smör och kokossocker. Knåda med fingrarna tills du har en kladdig smet. 

- Rulla bollar. Jag föredrar den mindre storleken som chokladbollar hade då jag var liten. 

- Häll ut kokosflingor på ett fat och rulla bollarna i detta.

Klart!!!

Perfekt fika att ta med när du går på utflykt till skogen.













Vill du få mer inspiration kring hur du kan leva mer hållbart? Följ Saras Eviga på InstagramFacebook och YoutubeVälkommen! 

Vill du läsa mer om livet på vår gård så följ mig på Instagramkontot rden i Bergslagen. Där berättar jag om stort och smått gällande det hållbara livet på vår 1700-talsgård. 


CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.