Torkade äppelringar (Paleo)

Att skiva, hänga upp och torka äppelringar blir ett gott snacks som håller flera år om du sedan förvarar dem torrt. Det är lite pilligt och tar lite tid och blir därför lite meditativt att hålla på med tycker jag. Torkade äppelringar är perfekt att ha med på skogsutflykter!

RECEPT TORKADE ÄPPELRINGAR

Du behöver: 

- Äpplen (ekologiska eller egna från trädgården) 
- Ceylonkanel (jag använder denna)
- Äppelurkärnare (jag har denna vackra)
- Något att trä äppelringarna på (t ex grillspett i trä, eller ett snöre som du fäster upp). 

Gör så här:

Kärna först ur äpplena. Skiva dem sedan tunt, ca 2 millimeter. Sprid ut dem på skärbrädan och pudra ett lager med kanel, vänd på alla och pudra även baksidan. Häng sedan upp på t ex grillspetts-pinnar i trä som du hänger mellan två glas. Låt hänga på tork i några dagar, gärna upp till en vecka. Förvara sedan i lufttät burk som förvaras i rumstemperatur. De håller sedan i flera år om du vill spara dem så länge. 

Du kan givetvis också torka utan att pudra med kanel. Ett tips är att om du gör mycket så gör några med och några utan kanel.

Äppelringar med kanel på tork.

När de är helt torra så förvara dem i lufttät glasburk i rumstemperatur.Ett nytt gäng med äppelskivor som ska hängas upp på tork.

Häng upp äppelskivorna på t ex grillpinnar som du stöder upp med t ex glas på vardera sida.Innan de har börjat torka så är äppelringarna raka men blir sedan vackert böjda när de börjar torka.

Vill du få mer inspiration kring hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram, där heter jag Saraseviga. Vill du läsa mer om livet på vår gård så följ mig på Instagramkontot rden i Bergslagen. Där berättar jag om stort och smått gällande det hållbara livet på vår 1700-talsgård.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen!

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.