Lax i ugn (Paleo)

De senaste åren har vi tillagat lax på ett sätt som är lika enkelt som det är gott. Genom att tillaga laxen på låg temperatur i ugn under lite längre tid så blir den oerhört saftig och så mör att den nästan faller sönder och känns som den smälter i munnen. Hur många har inte tillagat lax som blivit aningen överkokt i ugn och därmed torr och tråkig. Du behöver aldrig mer uppleva torr lax om du tillagar den på 100 grader. Med detta recept kan du inte misslyckas.

Har du en lax som är betydligt större (eller mindre så som de små portionsbitar som säljs) så rekommenderar jag stektermometer. Laxen är klar när innertemperaturen når 48 grader.


RECEPT LAX I UGN

ca 500 gram ekologisk lax

Gör så här:

- Sätt ugnen på 100 grader.

- Lägg laxen i en ugnssäker form och gratinera i mitten av ugnen i 60 minuter.

- Klart!

Salta lätt innan den serveras. Som tillbehör passar en god sallad, t ex ceviche (HÄR har du recpet på detta sydamerikanska tillbehör).

Det kan knappast bli enklare. Lägg laxen i en ugnssäker form och tillaga i ugn i 60 minuter på 100 grader. Laxen blir oerhört saftig och mör och du kan säga hejdå till torr och överkokt lax.

Efter en timme i ugn på låg temperatur, 100 grader, är laxen klar. Servera med en kvist grönt uppepå. Salta eventuellt lätt. 

___________________________________________

Vill du få fler tips och idéer hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag Saraseviga.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen!

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. 

Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.